Søndag ettermiddag og kveld 16. mai er det 11 nye smittetilfeller i Kjøpsvik.

I forbindelse med det pågående utbruddet i Kjøpsvik er det gjennomført et antall tester av personer som er nærkontakter av de tidligere meldte smittetilfellene.

– Nå søndag ettermiddag og kveld har vi fått 11 nye bekreftede tilfeller av covid-19 i Kjøpsvik, sier Iris Bartholsen, beredskapsansvarlig i Narvik kommune i pressemeldingen.

Totalt er det nå 16 positive tilfeller tilknyttet Kjøpsvik, skriver Fremover.

Les også

Christel jobbet 10-12 timer dagen da hun fikk Parkinson: – Tross alt er jeg heldig

– Et stort antall

– 11 er et stort antall smittede i et lite samfunn som Kjøpsvik. Vi kommer til å bemanne opp både koronakontor og legekontoret i Kjøpsvik i morgen på 17. mai. Vi forventer at mange kommer til å ha spørsmål, og vi kommer til å være tilgjengelige, opplyser kommunalsjef for virksomhetsstyring, Rolf M. Lossius.

Smittesporingsteamet har vært i kontakt med eller kommer til å ta kontakt direkte med alle som har testet positivt og deres nærkontakter.

Foreløpig er 20 nærkontakter i smittekarantene, utover de bekreftede positive tilfellene. Enten har de tatt koronatest, eller så vil de ta koronatest.

– Hold deg i ro

– At vi får flere bekreftede tilfeller på kort tid kan tyde på at smitte kan ha gått uoppdaget et par dager. Vi vil nå jobbe kontinuerlig med kartlegging, og i mellomtiden oppfordrer vi til å holde seg mest mulig i ro i Kjøpsvikområdet. Begrens antall nærkontakter og overhold reglene om avstand, sier kommunalsjef Rolf M. Lossius.

– Vårt smittesporingsteam vil fortsette å jobbe nå søndag kveld, og vi vil komme tilbake med oppdatert informasjon på formiddagen i mandag 17. mai, sier beredskapsansvarlig Iris Bartholsen.

– Har du symptomer? Hold deg i ro og avtal test. Mistenker du at du kan være nærkontakt til et positivt tilfelle? Begrens antall nærkontakter og overhold reglene om avstand, understreker Bartholsen.