Status per nå er 12 personer i isolasjon og litt over 200 personer er i karantene. Det ble tatt 280 tester på luftveisklinikken søndag. Totalt ble det tatt 1157 tester i uke ti.

– I løpet av de siste to ukene har Harstad hatt 42 personer som er bekreftet smittet med covid-19, også personer tilknyttet skoler, sier kommunikasjonssjef Øivind Arvola i Harstad kommune søndag kveld.

Her er status så langt:

Kila skole: Etter at en person testet positivt for covid-19, har flere elever og ansatte vært i karantene. Ingen flere har testet positivt. Ungdomsskolen har hatt hjemmeskole, og tidlig i kommende uke går elevene ut av karantenen. Barneskolen har fulgt rødt tiltaksnivå Situasjonen virker avklart, og det vurderes fortløpende hvilket tiltaksnivå skolen skal ligge på.

Seljestad ungdomsskole: En person har testet positivt, og to klasser er definert som nærkontakter, samt at flere andre klasser er i ventekarantene. Vi venter på prøvesvar før vi kan si noe mer om situasjonen, men skolen skal følge rødt tiltaksnivå inntil videre.

Hagebyen skole: En person tilknyttet skolen er bekreftet smittet. Personen har ikke vært på skolen i smitteførende fase, og det er ingen som er definert som nærkontakter i løpet av skoletiden. Skolen er derfor på gult tiltaksnivå.

– På onsdag går de lokale covid-19-tiltakene ut. Det vil tidlig i uka bli gjort vurderinger om tiltakene skal forlenges.