Gå til sidens hovedinnhold

12 nye smittede i Harstad: – Foreløpig har vi en uavklart smittesituasjon

Siden 10. juli har 31 personer testet positivt for korona i kommunen.

I helgen ble det tatt 414 covid-19-tester ved Luftveisklinikken i Harstad. Kommunen venter enda på omtrent 50 testsvar, men så langt er det 12 nye smittede i Harstad. Det melder kommunikasjonssjef i Harstad kommune Øivind Arvola i en pressemelding mandag kveld.

Det betyr at 31 personer har testet positivt for covid-19 i Harstad siden 10.juli. 25 av disse tilfellene fordeler seg på to forskjellige utbrudd.

– I juli-utbruddet, som inkluderer noen få smittede på utesteder i Harstad, er det nå 12 smittede i Harstad. I Meløyvær-utbruddet er det 13 smittede i Harstad, pluss sju utenfor Harstad. 31 personer sitter nå i isolasjon og 165 nærkontakter er i karantene, opplyser Arvola.

Kommuneoverlege Jonas Holte sa mandag at det er sannsynlig at Delta-varianten kommer til å dukke opp i Harstad.

Kalkylene fra FHI sier at Delta vil være det dominerende viruset i Norge innen utgangen av juli. I uke 27 var 31 prosent av smittetilfellene i landet Delta-viruset.

Les også

Frykter smittespredning blant ungdom etter helga - 93 prosent sa ja til vaksine

Uavklart smittesituasjon

Fire av smittetilfellene siden 10.juli har så langt ukjent smittevei, og smittesporingsteamet jobber enda med å kartlegge mulig smittevei for disse.

– Foreløpig har vi dermed en uavklart smittesituasjon i Harstad. Mandag ble det tatt 121 covid-19-tester ved Luftveisklinikken i Harstad. Vi er veldig glade for at mange har testet seg de siste dagene. Vi håper flere tester seg i dagene som kommer. Dette er den eneste måten vi kan finne ut omfanget av skjult smitte i Harstad.

Harstad kommune er i løpende dialog med Folkehelseinstituttets utbruddsgruppe og situasjonen vurderes fortløpende.

– Vi oppfordrer våre innbyggere og besøkene til å ha lav terskel for å teste seg.

Les også

Tre smittekjeder i Harstad: – Forventer at Delta-varianten er her