– Harstad har fem forskjellige covid-19-smitteutbrudd/smitteklynger for tiden. Hittil i juli har vi hatt nærmere 50 smittetilfeller, og i dag kom 14 nye positive covid-19-prøver. Ti av dem er positive hurtigtester, som vil bli kontrollert med vanlige tester.

Det opplyser kommunikasjonssjef i Harstad kommune, Øivind Arvola, i en pressemelding fredag kveld.

Åtte av smittetilfellene er tilknyttet et bilcrossarrangement i Tjeldsund kommune, i regi av Hålogaland NMK, på Evenes motorstadion.

– Alle åtte var nærkontakter til hverandre, og det er foreløpig usikkert hvor smittekilden opprinnelig kommer fra.

Les også

Det var Kenneth Eriksen som ble funnet død i Ruggevika: – Ikke mistanke om noe kriminelt

Anbefaler testing

Tre av de 14 tilfellene er innenlands importsmitte og har ikke generert nye nærkontakter i Harstad.

To tilfeller er knyttet til Meløyvær-utbruddet og har ikke generert nye nærkontakter. Det er nå 16 i denne smitteklyngen. Det er bekreftet at dette er delta-varianten av koronaviruset.

Ett tilfelle er knyttet til en privat sammenkomst 17. juli. Det er nå sju i denne smitteklyngen.

Den femte smitteklyngen er de seks ansatte ved UiT som testet positivt for covid-19. Fem av disse er i isolasjon i Harstad, den sjette i Tromsø. Det er bekreftet at dette er delta-varianten.

Harstad kommune anbefaler testing for følgende:

  • Tjeldsund kommune sender en sms til alle som deltok på Hålogaland NMK sitt bilcrossarrangement forrige helg. Vi anbefaler alle som deltok på dette arrangementet å teste seg. Dersom du har luftveissymptomer, må du i tillegg gå i umiddelbar karantene.
  • Alle som var innom Mix Storkiosk i Kanebogen torsdag 22. juli mellom kl. 1700 – 1750, bør teste seg. Dersom du har luftveissymptomer, må du i tillegg gå i umiddelbar karantene.
  • Alle som var innom Boys og Europe på Amfi Kanebogen tirsdag 20. juli mellom kl. 1020 – 1130, bør teste seg. Dersom du har luftveissymptomer, må du i tillegg gå i umiddelbar karantene.
  • Alle som var innom Rustikk på Amfi Kanebogen tirsdag 20. juli mellom kl. 1020 – 1130, bør teste seg. Dersom du har luftveissymptomer, må du i tillegg gå i umiddelbar karantene.

Fredag ble det innført lokale tiltak i en uke. Les disse her.

– Vi vil i forbindelse med det økte smittetrykket åpne pandemitelefonen også denne lørdagen kl 1400 – 1800. Vi minner om at lørdag og søndager tar vi primært imot spørsmål om covid-19 og timebestilling. Vaksinespørsmål må gjøres mandag – fredag.