32 er syke etter julegudstjeneste på Vestlandet: – Du kan aldri helgardere deg, sier prest Hans Jørgen i Kanebogen

PREST: Hans Jørgen Nilsen i Kanebogen kirke sier at det er trist uansett hvor koronaen rammer.

PREST: Hans Jørgen Nilsen i Kanebogen kirke sier at det er trist uansett hvor koronaen rammer. Foto:

Prest Hans Jørgen Nilsen i Kanebogen kirke ønsker å ha gudstjeneste så raskt som mulig - men først når myndighetene sier det er tilrådelig.

DEL

Prest Hans Jørgen Nilsen i Kanebogen kirke fikk negativt svar på koronatesten klokka 21.30 på lille julaften, og kunne dermed gjennomføre alle gudstjenestene på julaften.

I etterkant har det ikke vært registrert smitte fra noen av julegudstjenestene i Harstad-regionen, men så heldige var de ikke på Vestlandet. Mandag er det så langt registrert 32 smittetilfeller fra Ræge kirke i Sola etter gudstjenestene julaften og 1. juledag.

Kunne ha skjedd i Harstad også

I Kanebogen kirke ble stoler og overflater vasket grundig etter hver av de tre gudstjenestene. Gode rutiner og smitteverntiltak vil redusere sjansen for smitte, men presten tør ikke si at det er umulig at noe lignende kunne ha skjedd i Harstad.

– Du kan aldri helgardere deg, men vi har et veldig nøye smittevern i kirken. Hva de gjorde i Sola vet jeg ikke, sier han.

Nilsen sier at det vil alltid være en viss risiko å holde julegudstjenester og andre arrangement så lenge det er smitte i byen.

– Må stå sammen

– Er du nervøs for hva som kan skje neste gang du selv skal invitere menigheten til kirka?

– Både ja og nei. Vi må være forsiktige, for ellers vil det straffe seg Vi skal følge alle regler, men jeg ser fram til å ha gudstjeneste når myndighetene nasjonalt og regionalt sier at vi kan gjøre det.

Nilsen tør ikke spå når det kan skje.

– Ting forandrer seg fra dag til dag. Jeg vil holde gudstjeneste så snart som mulig, men vi skal ikke handle overilt. Det blir kanskje lettere etter hvert som flere blir vaksinert, sier han.

Presten ønsker å takke de som jobber med å begrense og spore opp smitten i Harstad.

– Vi må alle stå sammen nå, sier han.


Artikkeltags