Harstad Enduro Race arrangeres 28.-29. august, og allerede har allerede snart 60 av 80 tilgjengelige plasser blitt tatt.

– Årets trasé vil bevege seg litt inn i nye områder av åsene og fjellene rundt Harstad, sammenlignet med de to siste utgavene. Det blir høydemeter og flytsti, men med innslag av veldig tekniske, bratte, steinete og rotfylte partier for å gjøre tetstriden interessant, sier kommunikasjonsansvarlig Marius Stamnes i en pressemelding.

Som tidligere blir 2021 Harstad Enduro å ha klasser for senior, master og junior. Juniorene sykler samme etapper, bare færre (2-3) og arrangørstaben har dedikert et knippe meget hyggelige folk som er vant til å trene barn og ungdom til å følge de yngre mellom etappene. Det blir dermed sørget for å holde alle under 17 samlet i en gjeng.

Stor interesse

Påmeldingen ble åpnet for vel én uke siden, og allerede er rundt 60 påmeldt, av totalt 80 plasser. Dette er arrangørstaben fornøyd med, men benytter samtidig anledningen til å invitere rittsugne syklister fra andre deler av landet til Harstad. Staben bygger sten på sten for enduro-en og har derfor satt en grense på 80 deltakere for å ivareta kvaliteten og sikkerheten for deltakerne, står det i pressemeldingen.

– Responsen fra nærområder som Tromsø, Vesterålen, Indre Troms og Narvik har vært veldig bra, nå gjenstår det nasjonale elementet, sier Stamnes, som samtidig frister med masse stier på Trailforks, samt Harstad Sykkelpark for de som ønsker å bli byen noen dager ekstra utover selve rittet.

– Vis hensyn

Folkene i HCK Enduro har merket seg en økning i interesse for stisykling i Harstad.

– Det er positivt med økt bruk av marka, men det øker også potensialet for konflikter mellom brukergrupper, slik man har sett andre steder i landet. Norsk organisasjon for stisykling (NOTS) har utarbeidet 10 stivettregler som vi i HCK Enduro synes er en god rettesnor for alle terrengsyklister, sier styremedlem i HCK William Salminen.

– Reglene går ut på å vise hensyn til gående, samt ikke sette mere spor etter aktiviteten enn strengt nødvendig, fortsetter han.

Stivettregler på barmark

Vær omtenksom og hyggelig i møte med turgåere.

Du har alltid vikeplikt for fotgjengere.

Begrens farten slik at du ikke er til fare eller ulempe for andre, særlig langs veier og stier som innbyr til høy hastighet, eller i uoversiktlige partier.

Brems ned til gangfart i god tid før du passerer andre på en smal sti.

Ikke lag nye spor, dersom du ikke har ferdigheter til å forsere en hindring, gå av sykkelen.

Unngå å sykle på spesielt sårbare stier like etter perioder med mye nedbør.

Ikke lag stien bredere ved å sykle utenom vanndammer eller hindringer.

Bær sykkelen gjennom myrområder slik at det ikke dannes dype spor.

Ikke lås bakhjulet i bratte nedoverbakker.

Dersom to syklister møtes i en bakke, har den som sykler oppover forkjørsrett.