Gå til sidens hovedinnhold

9. mars fylte Utheim 31 år: – Har ikke vært liv her siden 30-årsdagen

Stein Arne Lind forteller at Utheim er stengt på ubestemt tid.

9. mars fylte Harstads brune pub Utheim 31 år, og i følge daglig leder Stein Arne Lind har det ikke vært en ordentlig fest der siden 30-årsdagen.

– Mandag 9. mars 2020 var det ordentlig feststemning på Utheim. Da fylte nemlig puben 30 år. Bare noen dager senere stengte hele Norge ned. Det er utrolig kjedelig at vi ikke har kunnet markere 31-års jubileet på noen måte.

Lind forteller at Utheim kommer til å fortsette å være stengt på ubestemt tid.

– Med det regelverket som er i dag er det vanskelig for oss å kunne drive med effektivt smittevern inne på Utheim. Lokalene er trange, så det er vanskelig å opprettholde avstandsregler. Derfor er vi nødt til å holde stengt på ubestemt tid.

Les også

Asgeir og Marte ber om hjelp til å oppfylle boligdrømmen: – Ønsker oss nærmere naturen

Avhengig av god inntjening

Det er ikke bare Utheim som holder stengt. Lind forteller at så lenge de ikke har lov til å servere alkohol, kommer heller ikke City Bar&Grill til å holde åpent.

– Hvis vi skal kunne holde åpent må vi ha muligheten til å servere alkohol. Det holder ikke med bare matservering. De dagene vi har åpen er vi nødt til å ha så god inntjening som overhodet mulig. De ansatte har vært i permisjon siden januar, og vi kommer til å holde åpent før det blir forandring i skjenkereglene.

Lind håper pandemien ikke tar knekken på de lokale serveringsstedene som er igjen i byen.

– Vi får bare krysse fingrene for at det er noen igjen når pandemien er over. Det bygges hoteller og restauranter, men det er bare kjeder. Jeg håper det fremdeles er noen av av oss lokale aktører igjen, når vi en gang i fremtiden er kvitt pandemien.