Gå til sidens hovedinnhold

Alexander Kristoff er favoritten på de to første etappene av Arctic Race of Norway

Thor Hushovd mener Kristoff er storfavoritt på de to første etappene i Arctic Race of Norway.

Første etappe starter 5. august i Tromsø. Harstad blir destinasjonen for siste etappen 8. august.

Alexander Kristoff, som starter for det norske landslaget, jakter sin sjette etappeseier i Arctic Race of Norway. Hans mulighet er først og fremst på de to første etappene, som favoriserer de beste spurterne.

- Jeg holder Kristoff som storfavoritt til å vinne de to første etappene, sier Thor Hovsud. Det blir også veldig spennende å se formen til Andreas Leknessund.

Ikke mindre enn 11 Tour de France-lag stiller opp når rittet starter i Tromsø 5. august. Astana-Premier Tech med tidligere U23-verdensmester Samuele Battistella, AG2R-Citroën med klassikerstjernen Oliver Naesen, Bora-Hansgrohe med sin kaptein Juraj Sagan, Cofidis med Giro d'Italia-etappevinner Victor Lafay, Qhubeka-NextHash med Nic Dlamini, TotalEnergies med den spanske klatreren Cristian Rodriguez og Paris-Roubaix-vinner Niki Terpstra, Intermarché-Wanty Gobert med nordmannen Odd Christian Eiking, som vant etappen opp til Storheia for to år siden, og Uno X med Markus Hoelgaard som vant den siste etappen i Narvik dagen samme år.

Edvald Boasson-Hagen jakter sin første etappeseier i Arctic Race of Norway. Han ble nummer to etter Kristoff inn til Harstad i 2015, og det er hans foreløpig beste plassering.