Natt til tirsdag ble det målt temperaturer langt under null flere steder i Troms. Bardufoss målte -3,5 grader, og den laveste temperaturen var -5,8 grader målt i Dividalen, ifølge Meteorologisk institutt.

På Sætertinden ble det målt -3,5 grader i natt og på det varmeste har det vært -0,1 grader tirsdag.

I Harstad var temperaturen nede i to plussgrader rundt klokka 04 på morgenen.

– Kulden skyldes at vi har hatt en del klarvær, men nå skyer det til og tempen stiger litt, sier statsmeteorolog Iris Hestnes.

Ruskete og regnfullt

Resten av uka vil preges av en grå, overskya og våt værtype.

– Onsdag blir ganske ruskete og regnfull. Det skyldes et lavtrykk som bærer med seg både vind og nedbør, men den sterkeste vinden varer ikke veldig lenge. Onsdag ettermiddag blir det sørvestlig frisk bris. Det vil fortsatt henge igjen noen byger og skyer gjennom kvelden, sier hun.

Torsdag vil det blåse mellom frisk bris og liten kuling fra sørvest, i tillegg til at regn og regnbygene fortsetter.

– Det er flere lavtrykk som kommer på rekke og rad som gir flere runder med regn både torsdag og fredag. Utover fredagen vil det roe seg litt, men det vil fortsatt være pålandsvind. Mest sannsynlig blir det spredte byger og overskyet med roligere vindforhold, sier Hestnes.

Temperaturen vil holde seg på plussiden med tosifret på dagtid.

– Hold deg hjemme

Hadde du et håp om at det skulle bli penere vær til helga, må du dessverre tro om igjen.

– Det vil bli vått da også. Det kan bli et lite opphold fredag kveld og lørdag morgen. Det vil da komme en liten høytrykksrygg som klarer å snike seg nesten helt opp til dere, men den er ganske svak. Det er dog langt frem i tid, og derfor usikkert hvordan det blir.

Meteorologen råder folk til å tenke seg om to ganger før de drar på havet, spesielt onsdag hvor det er meldt stiv kuling middelvind.

– Man bør vurdere om det er nødvendig å dra ut. Jeg vil heller ikke anbefale å legge ut på fjelltur den dagen. Det vil nok blåse ganske godt på fjelltoppene, konkluderer hun.