Narvik Wizards debuterte i eliteserien i innebandy i høst. Lørdag er det ny kamp for historiebøkene. Ikke bare møter Harstad Narvik Wizards for første gang i Hålogaland-lokaloppgjør i toppserien. Det er faktisk første gang to lag fra Harstad og Narvik møtes på øverste nivå i lagidrett, i hvert fall i moderne tid.

– Jeg kan ikke huske at Narvik og Harstad har hatt kamper mot hverandre på høyeste nivå i Norge i noen lagidrett i mi tid, sier Jan Rognmo, til Fremover, en mann som er godt oppdatert og har ei god minnebok.

Lørdag tørner altså lagene sammen i Harstad. I alpin-VM-søkerbyen snakkes det om denne matchen. Det settes opp egen supporterbuss fra Narvik.

Les også

Fra vennegjeng i gymsalen på Heggen til semifinale i NM: Slik bygde Nicolai og Tom opp eliteklubben

Teksten fortsetter under bildet

Anders Thunman sitter ikke i denne bussen. Men kan få en meget sentral rolle på banen når kampen om poengene starter. Han gleder seg over interessen foran kampen.

Historisk kamp

– Det er historisk kamp. Vi gleder oss, sier mannen som kanskje ser litt ekstra frem til dette oppgjøret. Den tidligere Narvik hockeyspilleren kjenner flere av motspillerne godt. Etter utlån til nettopp Harstad innebandyklubb i deler av 2022-sesongen. På ni kamper – syv i serien og to i sluttspillet – gjorde Thunman over 30 poeng.

– Jeg hadde ei god tid i Harstad og var vel toppscorer der den tiden jeg spilte, sier Thunman.

Gode minner legges bort i to timer lørdag ettermiddag. Da er det kampen om poeng som gjelder. Mellom to klubber der Harstad har vært storebror i flere år. Anders Thunman kom hjem fra utlånet i Harstad og var med på å spille Narvik opp i eliteserien senvinteren 2022.

– Harstad er bra, med vi er blitt bedre. Det ser ut til at vi får en god tropp med oss. Da skal vi gi Harstad kamp om poengene, håper han.

Opptur

– Harstad er gode offensivt, svarer han på spørsmål om det laget sin styrke.

Teksten fortsetter under bildet

Thunman har vært med på en spillemessig klar opptur i eget lag.

– Vi har spilt jevnt med mange av lagene i deler av flere av kampene. Så har vi hatt dårlige perioder der vi har sluppet inn for mange mål, sier Anders og legger til:

– Harstad er favoritter og har alt å tape.

Selv om Narvik fortsatt ligger sist på tabellen med fem poeng, så er trua god på at laget kan berge plassen i eliteserien. Kun ett lag går direkte ned. Opp til Gjelleråsen på kvalikplass skiller det ikke mer enn fire poeng. Motstander Harstad med 13 poeng ligger på niendeplass, plassen like utenfor sluttspill.

Håndballoppgjør

Noen timer før innebandylagene tørner sammen er det et annet Hålogaland-oppgjør i samme by. Harstad håndballklubb sitt damelag møter Nor HK i toppkamp i 3. divisjon. Det laget som vinner matchen i Stangneshallen kan feire jul og nyttår på tabelltoppen.

At trener Tom Jakobsen i Nor HK på forhånd forventer en jevn kamp, er noe Berglund er enig i.

– Det kan fort bli slik at dagsformen avgjør, skyter Thea inn.

Siste oppdatering fredag fra trener Tom Jakobsen forteller om bortimot toppet Narvik-tropp til Harstad.

– Vi har med våre viktigste spillere, sier mannen som ikke venter noen store overraskelser fra motparten.

– Vi vet hvordan Harstad spiller, det er bare spørsmål om vi klarer å gjennomføre vår plan. Jeg tror det laget som setter best forsvar vinner, avslutter Jakobsen.

Les også

23 prosent av de spurte på Amfi Kanebogen ble tilbudt narkotika