Juni måned hadde god fart med 57 salg av eiendom i Harstad. Dette utgjør 32,5 prosent flere salg enn juni i fjor, opplyser eiendomsmegler Odd Sverre Holte i Garanti Eiendomsmeggling i en pressemelding.

Gjennomsnittsprisen var på 28 861 kroner per kvadratmeter/primærrom, noe som ifølge Holte er 1,3 prosent høyere enn samme periode i fjor, men også en nedgang på 0,75 prosent i forhold til mai i år.

I juni tok det i snitt 45 dager å selge en eiendom, noe som er 35 dager mindre enn juni i fjor.

– Kvartalsrapporten for andre kvartal 2021 bekrefter 156 salg i Harstad. Dette er 50 flere eiendommer enn samme tid i fjor. Gjennomsnittsprisen i perioden er 29 651 kroner som utgjør 6,3 prosent mer enn samme periode i fjor. Eneboliger i perioden ble likevel solgt for 2 prosent lavere pris enn andre kvartal i fjor mens leiligheter har økt med 2,2 prosent, opplyser Holte i pressemeldingen.

Rekkehus har økt med 4 prosent og tomannsbolig/part av tomannsboliger har økt med 8,1 prosent. Rekkehus og tomannsboliger utgjør samlet omtrent 10 prosent av salgene og segmentet har derfor et lite grunnlag alene for å konkludere en trend i markedet.

Færre boliger på markedet

Ifølge Garanti Eiendomsmeglings kilder er det kun 84 eiendommer i markedet per 30. juni. 23 av disse er eneboliger og 44 leiligheter. Til sammenligning var det i fjor 152 eiendommer til salgs på samme tid.

– Det er tegn til at gjennomsnittsprisen flater noe ut. Likevel må vi regne med at de beste boligene fortsatt vil rives bort til på kort tid siden fortsatt absorberer volumet som legges ut for salg.