Gå til sidens hovedinnhold

Åpner ny kafé i Harstad: – Vi tar gjerne imot ideer

– Her inviteres alle, enten man er ung eller gammel, snakker godt norsk eller er nybegynner.

Kulturenheten og Integreringsenheten i Harstad kommune inngår høsten 2021 et samarbeid for å prøve ut og utrede behov for en egen kulturkafé i Harstad.

De to enhetene har søkt om, og mottatt kommunale tilskuddsmidler for tiltak som øker samhold og tilhørighet som følge av Covid- 19.

– Kulturkaféen skal være et tilbud for både nye og gamle Harstadværinger som ønsker en møteplass i byen vår. Her inviteres alle, enten man er ung eller gammel, snakker godt norsk eller er nybegynner, sier leder Maria Bøgeberg i kommunenes integreringsenhet.

Les også

Se bilder og video fra Multicultura

Åpen for ideer

Tilbudet skal være for absolutt alle. Barn og familier er også hjertelig velkomne på kulturkaféen. Første kulturkafé går av stabelen onsdag den tredje november, i tidsrommet 17.30 – 19.30. Sted vil være i kantina på Harstad voksenopplæring.

– Innholdet i kulturkaféen skal være basert på det brukerne av tilbudet selv ønsker. Først og fremst skal kulturkaféen være en møteplass for alle. De første gangene i høst vil vi stille med et ferdig program med kulturelle innslag, for å gi en pekepinn på hva kaféen kan inneholde eller inspirere brukerne av tilbudet til å komme med nye forslag til innhold. Ellers er det fritt fram for å komme med ideer eller ønsker om hva man kunne tenker seg at tilbudet skal inneholde fremover, sier Bøgeberg.

Det vil også bli salg av kaffe/ te og noe å bite i på kulturkaféen.

Harstad kommune samarbeider med Multicultura i utformingen av kulturkafé, og sammen skal det sees på hvilke muligheter som finnes for videre samarbeid og utvikling av tilbudet fremover.

– Kulturenheten og Integreringsenheten har fått midler og ressurser til drift av kulturkafé ut året, så vi er derfor avhengige av frivillig innsats fra innbyggere og brukere av kaféen for å kunne videreføre tilbudet også inn i 2022.

Les også

Maria (31) er ny leder i Harstad: – Jeg gleder meg til å se folk lykkes

Les også

Uvaksinert helsepersonell i Harstad: – Ikke akseptabelt å utsette pasienter for risiko på jobben