Gå til sidens hovedinnhold

Åpnet for å selv kunne bestille time til vaksinering: – Pågangen har vært stor

Rundt 2.000 personer har reservert time.

Fredag kl 1530 åpnet Harstad kommune for at befolkningen selv kunne bestille time til koronavaksinering, og pågangen har vært stor.

– Allerede er det 2.000 som har reservert time til vaksinering, forteller kommunikasjonssjef for Harstad kommune Øivind Arvola.

Her kan du lese om hvordan du reserverer time.

– Det kan hende noen har opplevd å måtte vente på å få reservert timen, men vi har ikke opplevd noen større utfordringer, eller tekniske problemer. Vi ser også at folk har vært flinke til å finne rett gruppe de tilhører, og vi har ikke mange feilregistreringer.

Les også

Laber vaksine-interesse blant unge voksne i Harstad: – Kan gjøre at pandemien trekker ut i tid

Mulighet til å komme lengre frem i køen

Det hender at noen ikke møter opp til timen. For å unngå at dosene ikke går til spille har kommunen satt opp en liste for personer som har mulighet til å møte opp på kort varsel.

– Her er det mulighet å komme seg litt frem i køen. Det er rundt 700 personer som har satt seg opp på tilkallingslisten. Vi vil ringe dem opp hvis vi har en opptrukket dose, og vi trenger en arm å sette den i. Det som er viktig er at personene kan møte opp på kort tid, og tilfredsstiller de fysiske kraven for å få vaksine. Det vil si, ikke være syk, sitte i karantene eller isolasjon.