Gå til sidens hovedinnhold

Apple kartlegger Harstad: – Vi er opptatt av personvern

I disse dager er Apples kart-bil ute og kjører - bokstavelig talt. Harstad skal kartlegges med både kamera og LiDAR-skanner.

Apple melder at de fra juli til august i år kartlegger Norge for å bedre produktet Apple Maps

– Apple gjennomfører undersøkelser på bakkenivå med kjøretøy over hele verden for å samle inn data for å forbedre Apple Kart, og for å støtte Se deg rundt-funksjonen, melder de på sine hjemmesider.

Denne uken ble Apple Maps-bilen observert flere steder i Harstad.

Oppdaterer kontinuerlig

Det er ikke første gang giganten kartlegger Norge.

– Enkelte steder besøker og samler vi inn data fra på nytt med jevne mellomrom for å opprettholde et oppdatert kart av høy kvalitet. Apple gjennomfører også undersøkelser med bærbare systemer i utvalgte fotgjengerområder (for eksempel i enkelte gater i London som ikke er kjørbare)”.

I enkelte undersøkelser av fotgjengertrafikk brukes et ryggsekksystem på myke trafikkanter for å samle inn data som kan brukes direkte i Apple Kart, for eksempel i funksjonen Se deg rundt.

– I andre undersøkelser av fotgjengertrafikk brukes iPader, iPhoner eller andre enheter til å samle inn data for kartforbedringer. Disse undersøkelsene av fotgjengertrafikk sørger for at vi kan forbedre og oppdatere Apple Kart i områder som ikke er framkommelige for kjøretøy, samtidig som vi ivaretar personvernet på samme måte som med Apple Kart-kjøretøyene..

Personvern

Apple lover å ta vare på personvernet til de som måtte komme med på bildene.

­­– Vi tar personvernet ditt på alvor når vi gjennomfører disse undersøkelsene. Vi sensurerer ansikter og bilskilter på bilder som publiseres i Se deg rundt. Hvis du har kommentarer eller spørsmål til denne prosessen, personvernet ditt eller vil be om å sensurere et ansikt, et bilskilt eller ditt eget hus, kan du ta kontakt med oss.

Kilde: Apple

Les også

Frank åpner ny bensinstasjon i byskillet: – Det blir høy wow-faktor

Les også

Kjell gir bort historisk trebåt: – Det er ikke hvem som helst som kan få den