Gå til sidens hovedinnhold

Arild ble frelst som frivillig: – Vi må styrke Bakgården!

Kommunestyrerepresentant Arild Kulseng-Hansen (Sp) var frivillig under Bakgården. Det gjorde inntrykk.

Siste uke var Arild Kulseng-Hansen så heldig at han fikk lov å jobbe som frivillig på Bakgården. Det er lenge siden han har hatt det så artig på jobb over flere dager.

– For å si det på godt nordnorsk så var det steikanes artig.

Kommunen gjorde et fantastisk stunt da de bevilget penger til idrettslag i forbindelse med vakthold på Artic Race. Men det ble uheldig for Bakgården, sier Kulseng.

– De fikk problemer med rekrutering av frivillige, når de ikke kunne betale for det.

Bakgården er et non profit AS. Det vil si det er vedtektsfeste at de ikke kan ta utbytte. De omsetter for rundt 9 millioner kroner.

– Da snakker vi ikke om en liten bedrift, spør dere meg. 4-5 millioner kroner brukes til å handle lokalt, noe som er veldig viktig for å få det til å fungere. Musikken koster rundt 2,6 millioner kroner, bare for å gi et bilde av hva vi snakker om. Alt dette skal dekkes inn i løpet av tre dager, sier Kulseng.

Les også

Takk, Bakgården, for at dere klarer det ingen andre får til i Nord-Norge

Bakgården er inne på virksomhetsplanen i kommunen med 200.000 kroner. Det er omtrent det de blir fakturert for av tjenester som kommunen gjør under arrangementet. Med andre ord koster det ikke kommunen noe, sier Sp-politikeren.

– Så derfor ordfører, hva mer kan vi gjøre for Bakgården AS, for å beholde firmaet og den fantastiske innsatsen de gjør for oss?

Spørsmålet varsler Kulseng-Hansen at han vil stille til ordføreren under torsdagens kommunestyremøte. Det normale er at ordfører ikke svarer på spørsmålet før møtet er satt, selv om det refereres tidligere i media.

Les også

Vurdere å bytte navn på Petro-konferansen: – Vi må ta ansvar og fornye oss