Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer dataspillkonsert i Harstad: – Vi frir til unge og gamle gamere

Hærens Musikkorps skal fylle Harstad kulturhus med spillmusikk fra spill som Zelda og Super Mario, som de håper vil appellere til nye og gamle gamere.

23. september tar Hærens Musikkorps steget inn i spillenes verden, og dirigent Andreas Patrik Hansson må lede musikkorpset gjennom kjent og kjær spillmusikk på en helt ny måte.

– Vi er så heldig å få teste ut prototypen av "Let's Play", som er et musikkspill hvor hovedpersonen er dirigenten selv. Utvikleren er inntil videre anonym, men det vi vet er at det inneholder fantastisk musikk fra spill som Zelda, Mario, Final Fantasy, Uncharted, Halo og mye mer, sier major og korpssjef Hans Petter Vabog.

Kjente spillfigurer

Hærens musikkorps, som holder til i Harstad, ønsker å dra publikum inn i spillenes verden med nyvinningen, hvor flere av Nordens beste komponister og arrangører har arrangert musikken. Prosessen tok ni måneder.

Korpssjef Vabog tror nostalgifaktoren vil bli skyhøy.

– Denne opplevelsen ønsker vi selvfølgelig å dele med deg som publikum. Vi kan love en variert bukett med masse episk, vakker og spennende musikk – alt pakket inn i en 16-bits retroinnpakning jeg tror både unge og gamle gamere kan finne nostalgisk.