Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer jentefotballfestival: – Ja, det falt vi for

Hålogaland Fotballkrets får 100.000 kroner av Equinors nye støtteordning for gode tiltak til barn og unge. For pengene skal det arrangeres jentefotballfest på en rekke lokasjoner i Hålogalandsregionen.

– Tema for søknadsrunden var samarbeid, og et samarbeid på tvers av regionen og fylkesgrensen, med mange klubber involvert. Ja, det falt vi for. Dette er et veldig bra tiltak som vi er glade for å kunne støtte, sier Anne-Mette Fjærli, kommunikasjonsleder i Equinor i en pressemelding.

62 klubber

Hålogaland Fotballkrets består av 62 klubber fordelt på de fire sonene Lofoten, Vesterålen, Ofoten og Sør-Troms. Et flertall av klubbene er drivkraften i sitt lokalmiljø.

– Vi sliter med frafall, spesielt på jentesiden har vi få lag, sier daglig leder i Hålogaland Fotballkrets, Daniel Kvile, som derfor er veldig glad for støtten.

Les også

Økning i antall elever på Grøtavær leirskole: – Vi har et stort potensial

Pengene skal brukes målrettet til å arrangere Jentefestivalen, hvor målgruppen er jenter fra 6 år og et godt stykke oppover.

– Vi har spesielt få i alderen 20-40 år. Generelt ser vi at mange jenter velger bort fotballen. Dette prosjektet er et samarbeid om å få med enda flere jenter, som aktive utøver, dommere og som trenere, sier Kvile i pressemeldingen.

50 påmeldte i Lofoten

Jentefestivalen er en serie for jenter i alderen 6 - 10 år og planen er å arrangere disse turneringene årlig. I 2021 håper fotballkretsen å starte med åtte turneringer spredt rundt i kretsen.

Leknes FK og Svolvær IL er først ut, de har allerede over 50 påmeldte hver til Jentefestivalen førstkommende helg. Medkila IL vil ha sitt arrangement 9. oktober. Også Sortland IL har sin dato klar: det blir den 6. november.

Les også

LIVE: Ungdomsfotball-bonanza hos iHarstad - og 80 kamper til helga!

Equinior fikk inn rundt 2.400 søknader i vår og juryen hadde en tøff jobb med å vurdere hvilke tiltak som skulle gå til topps.

– 16 organisasjoner mottok vårt høyeste støttebeløp på 100.000 kroner hver, og 144 tiltak har mottatt 10.000 kroner hver. Tildelingene er fordelt over hele landet og representerer en enorm bredde innenfor det frivillige Norge, sier Fjærli.