Harstad kommune setter lørdag rundt 800 personer i karantene etter smittespredning på treningssenteret Family Sports Club på Seljestad. Natt til søndag sendte kommunen ut strenge tiltak og nye regler for å hindre videre spredning. Nå stenges treningssenter og flere andre tilbud. Det blir også påbud om munnbind der du ikke kan holde 1 meters avstand på offentlige steder og folk bes jobbe hjemmefra. Les alt om de nye reglene her.

Lørdag fikk Harstad kommune bekreftet åtte nye koronasmittede. Alle har vært på dette treningssenteret. Treningssenteret er nå stengt inntil videre.

FHI har bedt kommunen behandle dette utbruddet som om det er den britiske mutasjonen av koronaviruset som spres.

Tidligere på kvelden er det klart at en person er smittet på UNN Harstad. Der er nå 14 personer i karantene ved sykehuset.

Nærkontakter

Alle som har vært innom treningssenteret på følgende tidspunkt regnes som nærkontakter og skal umiddelbart gå i karantene i ti dager:

mandag kl 1330 – 1730

tirsdag kl 1300 – 1630

onsdag kl 1200 – 1900

torsdag kl 1300 – 1730

fredag kl 1300 – 1700

Kommunen ønsker at disse tester seg så snart som mulig. Smittesporingsteamet vil fortløpende ta kontakt.

– Dette kan ta noen dager.

Nærkontaktens husstandsmedlemmer oppfordres til å holde seg hjemme (i «ventekarantene») fram til nærkontakten har fått negativt svar på første test (uavhengig av testmetode) som et ekstra sikkerhetsnett.

Vil komme med nye smitteverntiltak

– Vi ber også alle som har vært på treningssenteret utenom disse tidene fra og med mandag 22. februar til lørdag 27. februar gå i karantene til de har testet seg for korona og fått negativt svar, sier kommunikasjonsansvarlig Øivind Arvola i Harstad kommune

Kommunen jobber nå på spreng med å utvide testkapasiteten på søndag.

– Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette.

Det vil også bli bestemt ytterligere smitteverntiltak for Harstad i løpet av kort tid.