Gå til sidens hovedinnhold

Aurora kommer tilbake til Harstad

Hun er kjent over hele verden, og har de siste ukene blitt enda større. Bakgården jubler over at Aurora sa ja til Harstad.

For tre år siden leverte Aurora en konsert til terningkast 6 i Bakgården. Sangfuglen fra Os blir for tiden streamet 2,5 millioner ganger i døgnet på Spotify, og er en av landets største og mest ettertraktede artister. Nå kommer hun tilbake.

– Herregud som hun leverte! Låt etter låt satt som et skudd. Intenst, perfeksjonert til fingerspissene fremført, vokalmessig en fryd, og en liten sped og spinkel Aurora med en stemmeprakt noen fra oven må ha gitt henne, sier Jan Santocono og Børge Hoseth.

Det er snart seks år siden artisten slapp debutalbumet All My Demons Greeting Me as a Friend. Siden har hun sluppet to kritikerroste album album, der det siste, A Different Kind of Human høstet panegyriske anmeldelser.

Takket være sangen Runaway, en låt hun skrev da hun var 11 år gammel, herjer AURORA i dag på strømmetjenesten Spotify. Med over 16 millioner månedlige følgere har hun etablert seg som blant de største stjerne på den internasjonale pop-himmelen. Låten Runaway alene er blir spilt av over 190 millioner ganger.

Les også

Se bildene og video fra Violet Road i Harstad: – Dette har vi ventet på!

Aurora skal stå på scenen i Bakgården fredag 20. august, samme dag som Ida Maria og Julie Bergan.

Hitmaskin på laget

Fredag forteller Bakgården at også Rat City er på vei til festivalen. Med Donkeyboy-brødrene Cato og Kent Sundberg i spissen har produsent- og låtskriverkollektivet Rat City produsert en rekke schlagere i de siste årene.

– Rat City slo gjennom med et brak da de slapp singelen Kind of Love i 2019. Siden har produksjons- og låtskriverteamet pumpet ut hiter på løpende bånd, både i det audiovisuelle prosjektet Rat City, og for andre artister. Dagny, Kiesza og Ruben har fått god drahjelp av Rat City på noen av sine største hit-låter. Legg så til at brødrene Sundberg også startet som Donkeyboy, og du skjønner at det er en veritabel hitmaskin som kommer til Bakgården 2021, sier Santocono og Hoseth.

Les også

Jan søker fullvaksinerte frivillige til Bakgården: – Vi kan omså hurtigteste ved festivalinngangen