Gå til sidens hovedinnhold

Avdekket stort narkonettverk: – Forsynte hele Troms

Troms politidistrikt har siden høsten 2020 etterforsket et nettverk som har drevet med grov organisert narkotikakriminalitet i Troms og Oslo.

Etterforskningen har vært omfattende og det er avdekket en virksomhet hvor store mengder heroin og amfetamin er blitt smuglet fra Oslo til Troms månedlig siden 2018.

Det skriver politiet i en pressemelding.

– Dette nettverket fremstår som godt organisert med tilhørende logistikk for frakt av narkotika og kontanter, som har forsynt Troms med heroin i flere år, sier politiinspektør Yngve Myrvoll.

Etterforskningen har vært rettet mot kjernen i denne virksomheten som består av ni sentrale aktører.

Disse er i aldersgruppen 20-50 år og de fleste er norske statsborgere som tilhører et somalisk miljø. Siden august 2020 har flere av disse sittet varetektsfengslet i ulike tidsrom.

Les også

1 milliard i etterslep på vedlikehold i Harstad: – Ta vare på byggene

Foruten den sentrale kjernen er det flere personer som er siktet i Troms for mindre involvering i forbindelse med behandling av penger eller mottak av heroin eller amfetamin ment for videresalg.

– Det er beslaglagt større mengder heroin og amfetamin i Tromsø og Oslo i forbindelse med etterforskningen, hvorav det største enkeltbeslaget er cirka 700 gram heroin på en privatadresse i Tromsø, sier Myrvoll.

Politiet vurderer at dette nettverket i flere år har distribuert store mengder heroin i Nord-Norge. Saken er i en avsluttende etterforskningsfase og vil etter hvert bli oversendt statsadvokaten.

Narkotikaen skal ha blitt smuglet fra Oslo til Tromsø.

Les også

Insektet er aldri registrert så langt nord: – Endte sine dager på et toalett i Harstad