De to del­ta­kende lagene fra Med­kila jenter 15 og gutter 16 er gått videre til A-slutt­spil­let.

Norway Cup er ver­dens stør­ste fot­ball­tur­ne­ring for barn og unge. Fotballlag fra hele verden deltar på tur­ne­rin­gen som fore­går hver sommer i Oslo.

- Det ligger mye pre­sti­sje i å gå videre til A-slutt­spil­let. Da er du på topp 44 av 88 lag i vår klasse, sier en stolt trener Stenesen.

Laget har til nå vunnet to av tre spilte kamper som gjør dem nummer 2 i deres gruppe.

Et halvt år med forventninger

Jen­tene som nå har trent litt over et halvt år for denne cupen hadde store for­vent­nin­ger. Målet er å vinne, men jente­nes stør­ste mål er å kose seg å ha det gøy.

– Det er veldig artig å være her og jeg tror det skal bli enda mer artig utover cupen, for­tel­ler Vilje Sofie som ankom Norway Cup fredag.

– Vi ligger på andreplass i vår pulje. Vi skal spille en kamp i morgen og om vi vinner den så. for­tel­ler Johanne mens hun prøver å kal­ku­lere ut hvor de vil ligge hen.

Trener Vegard bryter inn. – Da er det vinn eller for­svinn.

En drømmestart

– Blir dere nervøs før så vik­tige kamper?

– Ja vi er nok alltid litt nervøs for kamper for­tel­ler Vilje.

Men med en gang hun er kommet ut på banen er ner­vø­si­te­ten borte. Jen­tene tenker ikke på pub­li­kum - kun på kampen.

Når de ikke er på banen har jentene fylt tiden med shopping, Tusenfryd og som en bonus: møtt nye venner under oppholdet.

– Vi sitter å spiser i en stor sal. Da sitter vi ofte med andre lag fra andre land. Jeg har blitt kjent med gutter fra Italia og andre hyg­ge­lige jen­te­lag fra hele verden.

Trener Sten­sen er stolt av laget sitt som han roser for masse fan­tas­tiske mål og flere mål­sco­rere.

– Vi har fått en drøm­me­start, avslut­ter Med­kila tre­nerne.