Gå til sidens hovedinnhold

Begynner å få kontroll på smitten i Tjeldsund: – Vi har jobbet godt og effektivt

– Jeg må skryte av smittesporingsteamet vårt, sier ordfører Helene Berg Nilsen i Tjeldsund kommune.

Fredag meldes det om ingen nye positive koronatester i Grovfjord.

Det betyr at tallet er stabilt på 19 positive tester etter siste ukes utbrudd. Samtlige av disse er arbeidere ved Grovfjord Mekaniske Verksted.

Tett samarbeid

Det var forrige helg at alarmene begynte å gå da flere ansatte ved Grovfjord mekaniske Verksted i Tjeldsund testet positivt på covid-19.

Les også

Bekrefter Delta-varianten i Tjeldsund: - Situasjonen er ikke under kontroll

Tallet på antall smittede etter koronautbruddet ved Grovfjord Mekaniske Verksted i Tjeldsund i Troms og Finnmark er nå steget til 19 personer.

– Personene som har fått påvist covid-19 er isolert og nærkontakter satt i karantene. Alle blir fulgt opp i forhold til sentrale og lokale anbefalinger, skriver Tjeldsund kommune på sine nettsider torsdag.

De skriver videre at det ikke er påvist smitte i den øvrige lokalbefolkningen som følge av utbruddet på verkstedet.

– Smittevernlege, smittesporerteamet og beredskapsledelsen har tett samarbeid med bedriften for å få kontroll på utbruddet. Smittevei er fortsatt ukjent. Ingen av de smittede har blitt alvorlig syke, men noen av dem har lette symptomer, skriver kommunen.

Håper dette er slutten

Ordføreren forteller at hun håper dette er slutten på smitteutbruddet i Tjeldsund.

– Det var veldig deilig med en smittefri dag i dag. Vi har tro på at de aller fleste aktuelle nå har testet seg, og håper dette markerer slutten på positive tester, sier Berg Nilsen.

Hun sier skryter av kommunens smittesporingsteam.

– Vi ser at vi har et veldig godt team som har jobbet effektivt og godt. De fortjener all ære. Nå satser vi på en smittefri helg i kommunen, forteller ordføreren fredag.

Les også

Nå er 17 smittet i Tjeldsund: – Tror ikke at arbeiderne som testet positivt er vaksinert