Gå til sidens hovedinnhold

Bekrefter Delta-varianten i Tjeldsund: - Situasjonen er ikke under kontroll

Tjeldsund kommune har i dag fått bekreftet at utbruddet har utspring i Delta-varianten. Virusvarianten er som kjent særlig smittsom.

Per nå er 17 bekreftet smittet ved Grovfjord Mekaniske Verksted (GMV), hvor to nye smittede ble bekreftet mandag kveld.

– Blant de smittede er det både vaksinerte og uvaksinerte. Personer med positiv test er isolert og nærkontakter er satt i karantene. Testing pågår fortløpende. Det er lav terskel for å teste seg og det er i går og i dag gjennomført nye tester. Testsvar innløper daglig. Det er ingen indikasjoner på smitte utenfor bedriften, skriver Tjeldsund kommune i en pressemelding.

Tjeldsund kommune arbeider intens med å få slått ned smitteutbruddet og beredskapsledelsen har i dag hatt møte med Grovfjord Mekaniske Verksted for å kartlegge og avklare forholdene.

– Det er krevede kartlegging og smittesporingsarbeid ettersom det er flere selskaper/underleverandører som er tilknyttet virksomheten til GMV.

– Smittesituasjonen er fortsatt ikke under kontroll.

Les også

Nå er 17 smittet i Tjeldsund: – Tror ikke at arbeiderne som testet positivt er vaksinert

– Bruk munnbind

Besluttede tiltak fra i går er gjennomført av bedriften. Beredskapsledelsen har i forståelse med GMV i dag besluttede å flytte smittede personer til mer egnede lokaler for isolasjon.

– GMV er gitt anledning til å starte produksjonen opp igjen i lav skala med personell som er vaksinerte, er nyankommet og klarert med test/sertifikat og ellers ikke definert som nærkontakter.

Beredskapsledelsen følger situasjonen tett og med høy intensitet. Anbefalingen fra Tjeldsund kommune i går til innbyggere i Grovfjord om bruk av munnbind, hvis man ikke kan overholde en meter avstand står ved lag. Ellers anbefales generelle smittevernråd.

– Tjeldsund kommune har god kapasitet for testing for covid-19. Alle personer med nyoppståtte luftveissymtomer anbefales å teste seg. Ved behov vil åpningstiden for testing bli utvidet. Personer som ønsker å teste seg kan bestille time via helseboka eller ved å ringe pandemitelefonen, melder kommunen.

Les også

Bård måtte stanse produksjonen med over 130 ansatte: – Vi tar dette veldig alvorlig