Andre klasse på Bergseng skole utførte torsdag et viktig oppdrag for Norconsult. Elevene tok turen fra skolen til tomten til nye Bergseng skole på Mustapartajordet. Oppdraget var å komme med sine tanker om plasseringen av skolen, området og avdekke farer langs skoleveien.

– Barn legger merke til ting som vi voksne ikke gjør, forteller kontaktlærer Randi Sæter.

– Som voksen er det flere ting jeg antakeligvis ikke hadde lagt merke til hvis jeg hadde gått alene, men når man går sammen med en skoleklasse, så er man mer på alerten. Det er høye gjerder som blokkerer sikten, og steder som mangler gangfelt.

– På turen hit fikk vi en buss imot oss. Da fikk barna se hvor innmari smal veien er. Derfor er det bra at busstrafikken vil komme opp fra Ervikveien.

Ikke første gang

Det er andre gangen klassen har tatt turen. Første gang var i vinter. Da var det fokus på hvilke utfordringer snøen kan skape.

På tomten yret det av liv. Barna lekte og utforsket området. Det var vårens første tur og vinterdressene var byttet ut med lettere bekledning.

– Barna er nok mer utforskende enn hva vi voksne er. Der vi ser trær, ser de klatrestativ.

– Alt i alt kommer det til å bli veldig bra å komme inn i nye lokaler. Her er det fantastisk utsikt. Det er kort vei til fjæra, sykehjemmet og naturen.

Vanskelig å se for seg

Sæter sier at barna forstår at det kommer en skole her, men de har kanskje problemer med å se det for seg.

– Selv etter å ha sett plantegningene synes jeg det er vanskelig å se for meg hvordan det blir. Det barna bryr seg mest om er hvilke lekeapparater som kommer hvor de skal ligge.

– Det er også vanskelig for dem å skjønne at de ikke får begynne på skolen før de kommer i 6. klasse. Tre år er lang tid i et barneliv.

I forrige uke hadde brukergruppen, med rektor og representant fra de ansatte møte med Norconsult og tilbakemeldingene på barnas kommentarer er positive.

– Det har blitt mer fokus på at barna også skal ha medvirkning, og det er veldig positivt at elevenes stemme også blir hørt, avslutter Sæter.

En fin tur

Liam Nathaniel Ørnsrud, Johannes Bækkevoll Overgaard og Adrian Killi, syntes det var en fin tur og det var mange fine lekeområder på den nye tomta.

De tre guttene synes det er rart å tenke på at en dag kommer det et kjempestort bygg hvor de nå er, og bekrefter det sæter sa at det er vanskelig å se for seg hvordan det blir.

– Det var artig å gå hit, og vi følte vi hadde kontroll hele veien, forteller de tre guttene.

– Det er lenge å vente, men vi gleder oss veldig til skolen er ferdig. Det blir bra, selv om vi bare får gå her i 6. og 7. klasse.