Jørn Stubberud, også kjent under scenenavnet Necrobutcher, spilte til terningkast seks i Storsalen torsdag med bandet Mayhem. Dagen etter er det klart at Harstad får se mye mer fra Stubberud.

Sammen med filmskaper Trygve Luktvasslimo skal han de skape kunst og nye opplevelser.

Som festspillprofil vil Jørn Stubberud jobbe med et helt nytt prosjekt, og vil bruke tiden frem til premiere i 2023 på å bli kjent med både festivalen og samarbeidspartnere.

– Jeg er utrolig fascinert av Mayhems kompromissløse stil, og er overbevist om at Jørn vil ta med seg sin nådeløse tilnærming til sitt nye prosjekt og skape noe vi aldri har sett før. Vi er veldig stolte over at Jørn vil jobbe mot en premiere hos oss, og ser fram til å få helt nye perspektiv i prosessen, sier en glad festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

Et Norges mest kontroversielle band

Presentasjonen av de to skjedde i Støperiet i Harstad rundt klokken 1230.

Der var også ordfører Kari-Anne Opsal som like før presentasjonen av festspillprofilene intervjuet nettopp Stubberud på scenen.

– Jeg ble så starstruck da jeg leste om deg, at jeg måtte ta en gin tonic, sa ordføreren på scenen sammen med Stubberud.

Mayhems historie var i starten, på 80- og deler av 90-tallet, preget av flere dramatiske hendelser. Bandet fikk i pressen skylden for en rekke kirkebranner, og bandmedlem Varg Vikernes drepte i 1993 gitaristen Euronymous. Saken fikk stor oppmerksomhet i media.

Skal lage film som har premiere i 2023

Festspillenes andre profil, Trygve Luktvasslimo, er en multikunstner innenfor visuell kunst og har fokusert på sitt virke som filmskaper de siste årene.

Som festspillprofil vil han skape en ny film som skal ha premiere under Festspillene i Nord-Norge 2023. Allerede i 2022 vil publikum få muligheten til å bli bedre kjent med hans arbeid, da flere tidligere filmer og prosjekter skal presenteres som en del av festivalprogrammet.

– Det er fantastisk at vi nå skal jobbe mot en filmpremiere på Festspillene i Nord-Norge, og jeg er glad for at vi får muligheten til å vise nordlige perspektiver på film, sett med Trygves blikk og hans erfaring, sier Skúladóttir.

Les også

Tårer og mot på drag-kurs i Harstad: – Hvorfor kan ikke alle kjønn bruke leppestift?