iHarstad møter gjengen idet de tar seg en velfortjent pause fra murbyggingen.

– Vi bygger en 17 meter lang mur for en kunde som etter hvert skal opp med garasje. Det er allerede varmt her mellom berget og huset, men det blir ikke noe bedre av at vi i praksis murer opp en levegg, sukker Jan-Kristian Fjellsaune komisk.

To uker igjen

Gjengen har allerede arbeidet i to uker på tomta med utgraving og nå oppsetting av mur. Sjefen Julian Markus Solnes hadde allerede sneket seg hjem for dagen.

– Han fikk det veldig travelt med å rekke noe kontorarbeid, ler Fjellsaune.

Nå gjenstår det ytterligere to uker med ferdigstilling av mur og så støping.

– Det er tidkrevende arbeid å bygge en moderne mur. Først har vi gravet ut, så har vi ordnet drenering så ikke muren skal tas av jorda. I tillegg må flere av murblokkene kuttes til så resultatet skal bli perfekt.

Rett på ny jobb

Fjellsaune hadde vært ute og kjøpt forfriskninger til arbeidsgjengen.

– Vi må unngå heteslag her inne. Det ideelle været for oss hadde nok vært 15 grader og overskya, men vi vet å ikke klage på varmen når den først kommer hit nord.

Gjengen kan heller ikke se frem til avslappende ettermiddager.

– Tre av oss har gård, så det blir rett hjem til mer arbeid. Det er eneste lofotingen Alexander som kanskje får unna seg litt grilling på altanen. Det har han for så vidt fortjent, sier Fjellsaune.

Dersom du gjør noe artig, send oss gjerne en melding på Facebook eller til tips@iharstad.no - eller ring 922 80 977, så stikker vi kanskje innom.