Gå til sidens hovedinnhold

Bruker fontenen i sentrum som askebeger: – Jeg kaller dem svin

Her får du bananskall, sigarettstumper og annet avfall i stedet for forfriskende vann.

Da Rikard Kaarbøs plass midt i sentrum ble gjenåpnet 30. november 2019 var det med nye benker, trådløst internett, belysning og mye annet flott. Her kom også en drikkefontene foran Bysenteret, men det tok ikke lang tid før fontenen ble preget av noe annet enn forfriskende vann, sier en tipser.

– Jeg tror jeg så sigarettstumper der ganske så raskt, sier Thor Arild Breivoll.

Nikotinsuppe

Da iHarstad tok et besøk til fontenen onsdag ettermiddag fant vi den full av bananskall, noe uidentifiserbart avfall og en stor mengde sigarettstumper.

– Jeg vil aldri drikke fra noe som ser slik ut, sier Breivoll som også har fotografert fontenen og sendt bildene til iHarstad.

Han har også sett at sluket til fontenen har gått tett ved enkelte anledninger. Da blir en ekkel nikotinsuppe liggende igjen.

– Jeg tror at de som skal inn i Bysenteret stumper røyken i fontenen. Jeg kaller dem svin, sier Breivoll.

Les også

Flere hundre meldte seg for tidlig til vaksine i Harstad: – Nå rydder vi opp

Skal være mulig å gjøre noe med

Enhetsleder for drift og utbygging, Svein Arne Johansen, sier at kommunen skal gjøre sitt for å holde drikkefontenen ren.

– Dette skal det selvsagt være mulig å gjøre noe med. De som ser til anleggene i sentrum må ha det på lista over gjøremål. Dette skal vi registrere og prøve å gjøre noe med, sier han.

De som røyker og skal kaste annet avfall kan også bruke askebeger og søppeldunker som også finnes på Rikard Kaarbøs plass.

Les også

Mustapartajordet: – Det har gått så det griner