Nordlys: Søndag klokken 20.45 er det duket for kanskje det største oppgjøret fransk Ligue 1 har å by på, når tredjeplasserte Marseille tar imot gigantene i Paris St. Germain.

Amedia og Direktesport har rettighetene til den franske toppdivisjonen og skal sende storkampen som en avrunding på en innholdsrik fotballhelg.

I kommentatorstolen finner man ingen ringere enn den tidligere Serie A- og Premier League-kommentatoren Per-Jarle Heggelund fra Finnsnes.

Mintes bygdefest på Senja i 1992

Heggelund har i første omgang sagt ja til å kommentere storkampen søndag samt bidra med sin kunnskap under en streamingsamling for Amedia i november.

Da motsatt oppgjør ble spilt 13. september i fjor og Marseille vant 1-0 i Paris, ble det en helt spinnvill affære med totalt ti gule kort og sluttminutter der det kokte fullstendig over og fem (!) røde kort ble delt ut.

Den gangen beskrev Heggelund hendelsene slik på Twitter:

– Hehe, ja, det stemmer. Det var rett og slett en ordentlig bygdefest, humrer Heggelund når han minnes på den ett år gamle tweeten.

Prikk likt blir det kanskje ikke denne søndagen, men at det kommer til å koke i Marseille er han ikke i tvil om.

– Det er en skikkelig rockefest av en fotballkamp. Du har et piratskip som heter Marseille, mot det mer strømlinjeformede milliardbygget til Paris St. Germain. Det er en sterk kontrast mellom de to lagene, men de møtes – og det blir bygdefest, det blir kjempegøy, sier Heggelund.

Returoppgjøret i serien i fjor i Marseille vant for øvrig PSG 2-0. Da gikk det litt roligere for seg med «bare» tre gule og ett rødt kort.

Slik ser du Direktesport hos iHarstad

Du kan se kampene både i vanlig nettleser (mobil, nettbrett og desktop) og på din TV hvis du har en nyere smart-TV eller Apple TV.

1: Skaff deg iHarstad +Alt-abonnement, om du ikke allerede har det

2: Søk etter «Direktesport» i app-butikken på din enhet.

3: Last ned appen og følg instruksjonene på skjermen for å logge inn med ditt abonnement.

Appene fungerer på Apple TV-er med tvOS 11.0 eller høyere. Det vil si modellene Apple TV HD og 4K. For Samsung og LG må du ha en SmartTV produsert i 2017 eller senere.

Payet mot Messi, Mbappé – og Neymar?

PSG har vunnet ni av ti kamper så langt i høst og leder ligaen med sine 27 poeng. Marseille på tredjeplass har 17 poeng, men har spilt én kamp mindre enn PSG. Dermed handler søndagens oppgjør om å kunne få heng på de enorme ligafavorittene for Marseilles del.

– Det er jo egentlig klassikeren i fransk fotball. Tabellen er som den er, og det gjelder for de andre lagene å stoppe PSG så fort det går – ellers blir det ikke kjempespennende utover i sesongen. Da tror jeg velodromen og Payet passer veldig bra. Jeg tror ikke det blir så veldig koselig stemning der på søndag, sier Heggelund.

Nevnte Dimitri Payet er Marseilles store profil, mens Lionel Messi og Kylian Mbappé i PSG kommer rett fra en 3-2-seier over RB Leipzig i Champions League.

Det kan også være at det tredje leddet i den skremmende angrepsrekka, brasilianske Neymar, blir friskmeldt til dette oppgjøret.

Se Messi og Ligue 1 hos iHarstad: Her får du tilgang

– En glimrende mulighet

Per-Jarle Heggelund har i sin karriere som kommentator vært stemmen bak nesten 950 fotballkamper, brorparten av dem fra italiensk Serie A og engelsk Premier League.

Nå er det første gang han prøver seg på denne scenen hos Direktesport.

– Det er en glimrende mulighet både for meg og Direktesport til å bli kjent, så får vi se om det blir et mer langvarig samarbeid. Nå fokuserer vi på den bygdefesten som kommer på søndag, og gleder oss veldig til det. Det blir fullstendig rock’n’roll, tror kommentatorprofilen fra Finnsnes.

Han ser også frem til å kunne dele av sin erfaring under den store streamingsamlingen til Direktesport, som gjennom sitt Amedia-nettverk har flere hundre kommentatorer og kamerafolk.

– Direktesport er fantastisk på den måten at mange får prøvd seg som fotballkommentatorer i hver eneste krik og krok av Norge. Å kunne være litt mentor og veileder for unge, håpefulle – det er en rolle jeg trives med og synes er veldig gøy, sier Per-Jarle Heggelund.