Byggene har i en årrekke stått øde. Nå kommer noe helt nytt

50 LEILIGHETER: – Hvedingkvartalet ligger i en historisk sentrumskjerne og Telenor hadde tidligere flere hundre ansatte i byggene før virksomheten ble sentralisert i Fornebu. Nå kommer et nybygg her.

50 LEILIGHETER: – Hvedingkvartalet ligger i en historisk sentrumskjerne og Telenor hadde tidligere flere hundre ansatte i byggene før virksomheten ble sentralisert i Fornebu. Nå kommer et nybygg her. Foto:

Midt i sentrum er det bygging på gang, i bygget hvor blant andre Telenor holdt til.

DEL

Det er Arctic Eiendom Harstad ved Stian Arntzen som bygger Hvedingkvartalet.

Leilighetene strekker seg fra 5. til 10. etasje, og nærmeste nabo under er Bysenteret.

– Leilighetene vil variere i størrelse, fra toroms på 40–50 kvadratmeter til de største på 100 pluss kvadratmeter. Under leilighetsbygget etableres parkeringshus i tre etasjer og næringslokale i 1. etasje, melder Hvedingkvartalet på sin nettside.

Det annonseres blant annet med vannbåren gulvvarme i alle leiligheter, samt balansert ventilasjonssyste. Leilighetene bygges med balkonger/terrasser og det blir også mulighet for kjøp av fast garasjeplass.

Norsk Byggebransje melder at det er PDS Arkitekt som står for prosjektering av Hvedingkvartalet parkeringshus og utvikling av 50 boliger i etasjene over parkeringshuset. Oppdraget med opsjoner kan gi 10.000 arbeidstider og er et av de største PDS Arkitekt er tildelt.

– Hvedingkvartalet ligger i en historisk sentrumskjerne og Telenor hadde tidligere flere hundre ansatte i byggene før virksomheten ble sentralisert i Fornebu. Byggene har i en årrekke stått øde og forlatt og det har vært gjort flere forsøk på å revitalisere området for å skape mer liv i sentrumskjernen, skriver Norsk Byggebransje.

Artikkeltags