Gå til sidens hovedinnhold

Comeback for Det Store Julespillet: – Nå har vi funnet lilleprinsessa

Tirsdag hadde Kulturbingen og Det Store Julespillet audition på rollene som Lilleprinsessa, Smikk og Smukk.

Etter at fjorårets forestilling ble avlyst grunnet pandemien er nå Det Store Julespillet tilbake i storsalen på Harstad kulturhus. I alt tre forestillinger skal spilles fredag 19. og lørdag 20. november.

– Vi gleder oss stort, sier bakmann for julemusikalen Harald Troøyen.

Les også

Harald skriver én sang hver dag i ett år: – Det er et sinnssykt prosjekt

Audition

Det var i alt hadde 18 påmeldte Lilleprinser og Lilleprinsesser under årets prøvespilling tirsdag.

– Dette er ny rekord. Så mange har vi aldri hatt før. Dette sprengte alle tidsrammer og vi måtte starte mye tidligere enn planlagt. Under påmeldingen måtte vi faktisk dessverre si nei til de siste som meldte sin interesse, forteller Troøyen.

De håpefulle kom inn i tur og orden, og spilte skuespill og sang for dommerpanelet til Det Store Julespillet. De fleste kom inn helt alene, uten foreldre, og leverte innøvde replikker og sang og danset.

– Kjempemorsomt, sier Harald Troøyen. Her var det brukt masse tid på innøving av tekst og sang.

Fant småstjerner

Det ble en vanskelig jobb å finne riktig person til rollen som lilleprinsessa.

– Alle var så flinke, men Madelen Eilertsen var helt fantastisk, ferdig utkledd i prinsessekjole. Hun leverte sang og replikker som om hun hadde blått blod i årene, sier Troøyen.

I tillegg til å finne Lilleprinsessa var det også audition på rollefigurene Smukk og Smikk. Her var også konkurransen knallhard. To glade aktører ble oppringt sent på kvelden, og mottok beskjeden om at de var de beste blant mange.

– Det er herlig at det finnes så mange sang og teater-interesserte ungdommer i Harstad. Noen av deltakerne som ikke fikk en av disse rollene, var så flinke at vi bare må spørre om de kan gjøre noe annet i forestillingen. Nå skal vi øve masse, og så gleder vi oss til 19. og 20. november og tre forestillinger i storsalen i Kulturhuset., avslutter Troøyen.

Les også

Bli med i Karl Erik Harrs fotspor: – De er vel ikke så aller verst de maleriene mine