Gå til sidens hovedinnhold

Daniel og foreldrene lurer på hva som skjer med Rødskolen: – Vi er bekymret

Harstad kommune opplyser at de nå ser på kostnader knyttet til Rødskolen.

Høsten 2020 var det flere artikler i pressen angående hvilken forfatning Rødskolen på Seljestad barneskole var i. Det ble blant annet fortalt om elever som ikke ønsket å gå på do.

Daniel Hanssen, leder i FAU på Seljestad barneskole, har på vegner av FAU sendt inn spørsmål til innbyggernes spørretime, der Harstads befolkning kan stille kommunestyret spørsmål, for å få klarhet i hvor saken står.

«Jeg representerer FAU for Seljestad barneskole, og vi er mange foreldre som er bekymret med tanke på Rødskolen, et gammelt bygg som er i elendig forfatning. Vi har blitt informert om at bygget ikke tilfredsstiller brannkravene og at dette har frist på 2 år til utbedring. I tillegg så er det skissert opp påbygning/renovering. Hva skjer i denne saken, og hva kan dere i kommunestyret gjøre for å få dette høyere på prioriteringslista?», skriver Hanssen i e-posten til Harstad kommune.

Vi kommer nok til å gå ut for fullt når vi har tilgang på eventuelle avvik og kostnadsbildet, sier han til iHarstad.

Les også

Fant penger til Rødskolen, jordbrukstiltak, barnehager, skoler og mye mer

Forkastelig

Hanssen har vært foreldrekontakt siden sønnen hans startet på Seljestad barneskole for fire år siden. Han har selv opplevd at sønnen har vegret seg for å bruke toalettet mens han gikk på Rødskolen. Bygget huser 1-3.trinn.

Det er tross alt fire år siden dette startet, og folk har jobbet med dette lenge før den tid. Et eller annet må skje. Det er unger som ikke ønsker å gå på do fordi det lukter så fælt. Jeg vet folk som er født på 50-tallet som husker den skolen veldig godt, forteller Hanssen.

Som forelder, hva synes du om prosessen med Rødskolen?

Den er rett og slett forkastelig. Selv om de har malt litt og fått nye toalett, så er det bare toppen av isfjellet.

Les også

Rødskolen: Vedlikeholdsbehovet er på 4-5 milloner kroner

For å komme nærmere et svar på hvor saken står tar iHarstad kontakt med Jan Dag Stenhaug, bygg- og eiendomssjef i Harstad kommune.

«Det vi ser på nå er kostnader for oppgradering av Rødskolen med mulig tilbygg for å bedre skolen. Det blir vurdert ett tilbygg på nye barneskole som alternativt sammenligningsgrunnlag. I tillegg er det igangsatt utbedring av tiltak etter brannteknisk vurdering.», skriver Stenhaug i en SMS til iHarstad.

Videre skriver Stenhaug at han fredag var i kontakt med rektor ved Seljestad barneskole og FAU for å få til et møte der de kan gi informasjon og gå gjennom saken.

Les også

Seljestad: Foreldrene aksepterer ikke dårlige forhold på skolen: – Det stinker, renner vann og er iskaldt