Gå til sidens hovedinnhold

Darin og Noah tester jobb hos iHarstad: – Kjempespennende!

Darin Rebaz og Noah Jensen knaller til og lager saker som er superpopulære hos iHarstad.

14-åringene fra Seljestad ungdomsskole er på jobbskygging hos iHarstad i tre dager. Her får de prøve seg på yrket journalist. Første dag på jobb møtte de Ørjan Munkvold på politistasjonen. Det resulterte i saker om hva politiet oppfordrer ungdommen til å passe på i sommerferien, unge sjåfører som kjørte i høy fart mot politiet på Nordvikmyra (tredje mest lest hos iHarstad tirsdag) og brannutrykning etter tørrkoking. Videre har de laget sak på rusfri dag og Coop Obs sin ide om å redusere matsvinn. Obs-saken har i skrivende stund 125 likes på iHarstads Facebook-side.

– Det har vært kjempespennende og nytt. Jeg trodde ikke at det skulle bli såpass stort at én av våre saker skule bli lest av så mange. Det er ganske artig å se at den gikk godt, sier Darin.

I natt: Kom i høy hastighet mot politiet på Nordvikmyra

– Det har vært artig. Litt annerledes fra skolehverdagen. Det artigste har vært å dra ut og snakke med folk vi ikke kjenner fra før, og å lage saker, sier Noah.

Torsdag skal de prøve å få et intervju med ordfører Kari-Anne Opsal om kommunens tilbud til ungdommer i sommer, samt besøke Iver Soltun, som er på jobbskygging hos Advokatfirmaet Finn.

Om en drøy uke er det sommerferie. Gutta har ingen store planer. Darin sier han for det meste blir hjemme i Harstad. Noah håper på en tur til utlandet, men først og fremst skal han være sammen med venner og slappe av.

Les også

Nullvisjon på Obs: – Det er helt magisk

Les også

Her er årets sommermelding fra politiet til ungdom i Harstad