I januar annonserte iHarstad at avisen skulle dele ut 100.000 kroner til lag og foreninger. Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Til sammen kom det 19 søknader, og 15. mai fikk de vite om de hadde fått tilskudd eller ikke.

Juryen valgte ut fem forskjellige lag og foreninger med prosjekter som skaper aktivitet og har barn og unge i fokus. Summen varierte fra 10.000 kroner til 30.000 kroner.

Eget verk til skolekorpset

Styreleder i Kanebogen skolekorps, Lill-Karin Bertelsen Styrvoll var midt i 17. mai-planleggingen da e-posten med den gode nyheten tikket inn i innboksen hennes. Korpset får 30.000 kroner.

– Det er første ordentlige 17. mai-feiringen på noen år nå, så det var mange baller i luften for å bli ferdig med alt som skulle gjøres. Det ble et veldig hyggelig avbrekk da jeg leste hva som sto i e-posten.

Pengene skal gå til et eget musikalsk verk, og arbeidet med planleggingen startet for fem år siden.

– Tanken var at vi skulle få dette verket klart til da korpset fylte 55 år, men det tar tid både og få skaffet midler og komponert stykket. Derfor er jeg glad at det nå ser ut til at vi får det ferdig til 60-årsfeiringen.

Dirigent Stine Lise Svenning er allerede på ballen for å finne komponist som kan lage akkurat det verket de er ute etter.

– Det er mye å tenke på når det skal lages et slikt stykke til et korps. Alle i korpset skal kunne mestre det, uansett om du er aspirant eller dreven musiker. Det skal skape spilleglede, og ikke minst må det høres bra ut.

– I tillegg skal drillkorpset få egen koreografi til stykket.

På grunn av all arbeidet med 17. mai-feiringen har ikke ledelsen fått delt de gode nyhetene med resten av korpset. Vanligvis har de øving på onsdager, men på grunn av all jobben med nasjonaldagen, får korpset seg en velfortjent pause.

– Vi håper at musikken ikke bare blir å glede korpset, men hele Harstads befolkning, avslutter Styrvoll.

Utvider lokalet

– Vi må helt klart lage et nyhetshus i de nye lokalene, forteller en storfornøyd Terje Ovesen i RC Trucks Harstad.

Klubben er i gang med å utvide lokalet deres på Kilhus. Fra før av har de et sandtak hvor gravemaskiner og hjullastere jobber. I det nye lokalet vil det bli mer gatekjøring og boltreplass for lastebilene og trailerne. Da kommer 20.000 kroner godt med.

– Det er en god del planlegging som må til for å optimalisere lokalet. Med så mange veier og rundkjøringer skulle vi hatt en byplanlegger med på laget. Vi kommer til å utnytte hele lokalet. Det vil være et område hvor man står og styrer bilene, så vil resten være veier.

– Det blir også mange spennende elektriske muligheter på den nye banen, derfor blir det gratis medlemskap til eventuelle elektrikere som ønsker å være en del av klubben.

Det er bare litt over ett år siden klubben så dagens lys, men på den korte tiden har de fått utrettet mye.

– Vi blir lagt merke til i RC-miljøet. På kort tid har vi skaffet oss flere sponsorer og et veldig fint lokale, som vi nå utvider.

– Det som også er moro er at vi har økt medlemsmassen vår. I starten var det mest den eldre garde som var interessert, men nå er det flere unge som også har fått øynene opp for hobbyen, så nå er vi en god miks av gamle og unge.

Utstyr til barn

Harstad innebandyklubb mottar 10.000 kroner for å kjøpe inn utstyr til barn, forteller styreleder Ellen Lind.

– Pengene går i hovedsak til nye køller og baller, men også utstyr som skal gjøre egentrening mer spennende. Det skal være tilgjengelig og gjøre at de som kommer ekstra tidlig på trening eller har lyst å trene utenom de fastsatte treningene skal kunne utfordre seg selv.

Lind forteller at det er viktig å ta vare på de yngste spillerne.

– Vi kan ikke regne med at elitespillerne våre skal vare evig, og er derfor avhengig av utvikle de yngre spillerne. Vi ønsker også at flere skal få opp øynene for idretten. Vi er i en hard konkurranse mot fotballen når det kommer til rekruttering, derfor må vi gjøre det vi kan slik at flest mulig skjønner at detter er en trivelig og artig idrett.

Les også

Fra vennegjeng i gymsalen på Heggen til semifinale i NM: Slik bygde Nicolai og Tom opp eliteklubben

Selv om klubben er liten, så gjør lagene det bra. Elitelaget laget deltar i den landsdekkende eliteserien. Harstad innebandyklubb Herre 2 ligger an til å vinne sesongen. Ungdomslagene gjør det også veldig bra.

– Vi er en tynn stab, men motivasjonen er på topp, og det er et brennende engasjement i klubben, avslutter Lind.

E-sport og kajakk

I tillegg fikk også IF Kilkameratene 20.000 kroner for å kjøpe utstyr til e-sport og Sør-Leirvåg velforening 20.000 til innkjøp av kajakk og SUP-brett.

Juryen besto av Hanne Gideonsen, Vera Helene Ridderseth, Linn Karoliussen Hvattum og Morten I. Jensen