Stephen Ackles og Rune Bræck er igjen på veien med sitt populære pubshow.

I løpet av koronatiden har Stephen Ackles gjennomført en amputert turné i forbindelse med 40-årsjubileumet som artist.

– Høstens pubshow gir smakebiter fra Ackles’ lange karriere og det blir selvfølgelig et møte med mange av artistene som har påvirket Stephens liv som utøvende artist. Med seg på scenen har Stephen som vanlig sin gode venn og gitarist Rune Bræck, opplyser Kurt Henning Myhre ved Nordlendingen i Harstad, som kjører showet denne helga.

Ackles og Bræck har samarbeidet på scenen i godt over 20 år, og har turnert både inn- og utland sammen. Mange mener at kjemien mellom disse to herrene er magisk og skaper en helt spesiell stemning på scenen og ute blant publikum, sier Myhre.

Stephen Ackles er country- og rocke-sanger, låtskriver og pianist. Han ble først kjent som en dyktig tolker av 1950-tallets rockeartister. På 1990-tallet fikk han suksess med sine countryplater.

Sammen med Paal Flaata (Midnight Choir) spilte han i countrybandet The Memphis News, som ble nominert til Spellemannprisen for sitt eneste album Stephen Ackles And The Memphis News (1988).

Solodebuten I Ain’t No Different Than You (1990) ble etterfulgt av If This Ain’t Music…(1991), som ble nominert til Spellemannprisen. Både Hey You! (1992), Let’s Keep The Night (1993; Spellemann-nominert) og One For The Moon (1995) nådde Topp 20 på VG-lista. Det ble 37.-plass på liveplata Rockin’ My Life Away (1996), mens den norskspråklige Sulten på livet (1997) floppet, og det ble 22.-plass på gospelplata The Gospel According To…(1999). (Kilde: Store Norske Leksikon)

Sammen med Paal Flaata og Vidar Busk hadde Stephen Ackles i 2015–2017 et Elvis Presley-show. Og under navnet FAB3 har Ackles, Flaata og Busk også sluppet albumene I Wish Every Day Could Be Like Christmas (2017) og A Thing Called Love – The Gospel Album (2018).

I fjor høst uttalte Stephen Ackles at han ville ta en pause fra FAB3 på grunn av usikkerheten rundt koronasituasjonen.

– Vi hadde holdt på med det samme i fem år. Jeg kan jo ikke bare synge Elvis-sanger. Jeg har tross alt andre talenter også, sier Stephen Ackles i mai 2021 til Telemarksavisa.