↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

77 05 84 44
958 34 958

Besøksadresse

Stornesveien 127
9402 HARSTAD
  1. Beskrivelse

Vi ønsker våre gjester velkommen til et godt måltid i en atmosfære vi tror bare finnes her på gården. Uforstyrrede omgivelser med nåtidens mas og jag på god avstand skaper rammen om begivenheten.


Tradisjon

Røkenes Gård ble ryddet allerede i folkevandringstida (år 400-600). Den ble brukt i vikingtida og middelalderen, og ble odelsgård i år 1300. Fra Holsbæk på Sjelland kom Hans Rasmussen Rafn i 1673. Han giftet seg med Ingeborg Johansdatter, som var gårdens enke. Disse ble opphavet til den slekt som siden har bebodd gården. Dagens vert, Kristian Kulseng, er 10. generasjon.

Gårdens historie

Gårdens fredede hovedbygning antas oppført av Nils Hansen Rafn omkring 1750. Det fredede stabburet er noe eldre. Sakkyndige mener at dette arbeidet er utført av kirkebyggere fra Trøndelag, som var her i forbindelse med reparasjoner av Trondenes kirke. Røkenes Gård fikk sin kongelige gjestgiverbevilling med handel så tidlig som 1777. Det er dermed gammel og god tradisjon som føres videre på dagens Røkenes Gård og Gjestehus.

 
Galleri Harr

Høsten 1992 ble Galleri Harr offisielt åpnet i gårdens driftsbygning. Den hundre år gamle tømmerbygningen har skapt et galleri med en unik atmosfære. Galleriet rommer et utvalg av Karl Erik Harr sine malerier og grafikk og i tillegg en spesielt koselig café/restaurant. Galleriet med restaurant er vel egnet til selskaper, møter, brylluper etc. med bespisning for opptil 180 gjester på ett plan.

Karl Erik Harr har sørget for at gårdens Hovedbygning og spesielt dets kjøkken har fått en dekor og et uttrykk som ikke finnes maken til i Norge! Vel verdt et besøk.


Særpreg

Unn deg og dine venner, familie og forretningsforbindelser et unikt måltid i unike omgivelser. Eksklusivt og høy kvalitet er nøkkelordene i tilbudene på Røkenes Gård og Gjestehus.

Nordnorske og kortreiste råvarer er det vi streber etter å bruke mest mulig av i vårt kjøkken.