Gå til sidens hovedinnhold

– Dere har et poeng: Banene bør pusses opp

– Jeg synes dette er et så flott initiativ at jeg skal prøve å få med meg de andre politikerne, sier ordfører Kari-Anne Opsal.

Er det nok uorganiserte fritidsaktiviteter for ungdom i Harstad? Her svarer ordfører Kari-Anne Opsal og Eli Jeanette Olsen i park- og idrettsseksjonen i Harstad kommune.

Vi dro innom rådhuset for å snakke med ordføreren om blant annet volleyballbanen og basketballbanene i Harstad, fordi vi synes det er for dårlig med uorganiserte fritidsaktiviteter for ungdom. Basketballbanen på Harstad skole er den eneste banen som nesten er brukelig, men den er alltid full - og det er første mann til mølla. Det samme skjer i Kirkeparken, der finner man en volleyballbane og en basketballbane. Volleyballbanen er den eneste ute i Harstad, og det er alltid fullt der.

Saken fortsetter under bildet.

Berømmer initiativet

– Jeg synes det er et veldig fint initiativ av dere å ta, men som ordfører så bestemmer jeg ikke alt selv. Før dere kom hit, tok jeg noen telefoner rundt og spurte om sandvolleyballbanen. Jeg fikk høre at banen pleier å være veldig populær og blir veldig godt brukt. Ungdommer samles der i godværet og koser seg. Banen har stått der i mange år og den trengs å pusses opp, og det trengs kanskje noe mer. Det trengs også en plass for å vaske føttene og det trengs kanskje en bane til, sier ordfører Opsal.

Kari-Anne Opsal sier videre at saken bør følges opp, og at det hun kan gjøre er å bestille en sak hos administrasjonen for å høre hva det kommer til å koste å legge tilrette for en bane og et område.

Les også

Spillerne har talt: – Vi ønsker flere og bedre baner

– Saken må behandles politisk før vi kan gjennomføre noe. Samme problemstilling har vi også fått via innspillsplanene for idrett og friluftsliv, så det ligger inne at vi skal gjøre noe mer for den uorganiserte idretten. Det skal gjøres midlertidige løsninger både på basketballbaner og på volleyballbanen. Jeg synes dette er et så flott initiativ at jeg skal prøve å få med meg de andre politikerne for å bestille en sak hos administrasjonen. Hvis en sånn sak bestilles og prioriteres så tror jeg at det kan bli en ny bane i løpet av neste år, men det bestemmer politikerne og kommunestyret, sier ordføreren.

Les også

Måtte rydde basketbanen selv: – Trist å se prioriteringene til Harstadhallen

Noe skjer allerede i sommer

Vi spurte Eli Jeanette Olsen i park- og idrettsseksjonen med tanke på basketbanene.

– Vi har bare banene på Harstad skole og ved Kirkeparken. Harstad skole-banen er jo ganske ny og på Kirkeparken byttet vi selve basketballkurvene i fjor. Vi skal merke opp banen ved Kirkeparken, og vi setter kanskje et lite gjerde rundt for at ballen ikke skal trille nedover mot Harstad stadion. Dette gjør vi i samarbeid med basketballklubben. Det tenker vi hvert fall å gjøre midlertidig akkurat der oppe. Problemet med området ved stadion er jo at banen har blitt brukt til snødeponi fordi vi har en vinteråpen fotballbane. En plass må vi jo gjøre av snøen, og det må være på det området. Utfordringen var jo å få tint dette fort nok for og så rydde gummigranulaten som ligger igjen og som kan brukes på nytt på banen. Vi skal få til å vaske banen og få merket den opp etter hvert. Vi har ingen konkrete planer akkurat nå om nye basketballbaner i fremtiden.

Les også

Nullvisjon på Obs: – Det er helt magisk

Saken fortsetter under bildet.

Midlertidig løsning for volleyballbanen blir å sette opp nye stativ og nytt nett, fordi det er ganske slitent. Løsningen kan allerede skje i sommer.

– Når vi bestemmer oss for å totalrenovere volleyballbanen så blir sandrammen også byttet ut, sier Eli Jeanette Olsen.

– Jeg kan love på vegne av kommunen at midlertidige endringer eller utbedringer blir å skje for paviljongen, sandvolleyballbanen og basketballbanen ved Kirkeparken, sier Kari-Anne Opsal.

– Vi har også ganske god kontroll på hva behovet er der ute fordi vi har laget denne kommunedelplanen for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet. Da fikk vi en god del innspill på akkurat dette området - sånn at det blir fulgt videre opp i budsjettsammenheng for å få midler til opparbeidelse av disse områdene, avslutter Eli Jeanett Olsen.

Les også

Iver tester advokat-yrket: – De tjener bra og har makt, så dette kan være jobben for meg:)