Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er noe som er ganske perfekt siden vi har prøve om straff på skolen i morgen

Iver Bjørk Soltuns jobbskyggingsuke på Advokatfirmaet FINN oppsummert: – Dette er noe jeg kunne levd med.

Vi dro til Advokatfirmaet FINN for å ha et lite intervju om hvordan det har vært for Iver å jobbe der i tre dager. Og vi spurte advokatsekretær Silvia Kristin Klo om hvilke egenskaper man trenger for å være advokat.

– Hvordan er det å være «advokatlærling», Iver?

– Selv om jeg ikke er helt advokat enda, så synes jeg det høres veldig fint ut å være det. Det er skikkelig lærerikt, man lærer mye om hvordan yrket er. Advokat er et yrke jeg kan leve med og jobbe med videre. Arbeidsdagene mine er veldig fine og spennende og folkene som jobber her er veldig hyggelige, sier Iver Bjørk Soltun (14) fra Seljestad ungdomsskole.

Les også

Darin og Noah tester jobb hos iHarstad: – Kjempespennende!

– Hva har du lært?

– Så langt har det vært ganske mye informasjon på kort tid, men vi har lært litt om hva det har og si å være en verge, litt om straff, dokumenthåndtering. Dette er noe som er ganske perfekt siden vi har prøve om straff på skolen i morgen. Vi har også lært litt om dette advokatfirmaet og historien til firmaet.

Advokat er et yrke du må jobbe med mye og du må ha en lang og god utdanning. Du går fem år for å studere til jurist, med femårig mastergrad kan du kalle deg for jurist, videre kan du enten bli advokat eller dommer.

– Jeg valgte å jobbskygge advokatyrket fordi det er noe jeg kan jobbe med som stor, så dette er kanskje en start på et arbeidsliv. Jeg har lyst til å jobbe som advokat senere i livet fordi det er et yrke som interesserer meg. Det er ofte ganske bra betalt, og jeg tror jeg kommer til å trives som advokat, sier Iver Bjørk Soltun med et lurt smil.

Les også

Nullvisjon på Obs: – Det er helt magisk

Vi spurte Silvia Kristin Klo om hvilke egenskaper man burde ha for å være en god advokat.

– Jeg er jo ikke advokat, men jeg har snakket med kollegene mine som er advokater, og de sier at man må være fokusert, konsentrert, interessert i å fornye deg siden lovverket fornyes, du bør være selvsikker og glad i å lese deg opp på ting.

Som et bonusspørsmål spurte vi Iver om hvorfor han ikke hadde dress på seg i advokatfirmaet:

– Jeg hadde egentlig tenkt å stille i dress en av dagene, men så var dressbuksen min litt for liten. Derfor kunne jeg ikke bruke dress, og da venter jeg heller til jeg får meg ny dress, ler Iver.

Les også

– Dere har et poeng: Banene bør pusses opp

Les også

Her er årets sommermelding fra politiet til ungdom i Harstad