Gå til sidens hovedinnhold

Dette lurer folk på om vaksineringen i Harstad: – Ja, ja, nei og nei

Trude Samuelsen gir deg svarene på spørsmålene mange lurer på om vaksinering.

De neste ukene skal Harstad kommune sette mange tusen vaksinedoser i armene på innbyggerne i Harstad. Samtidig har mange kommet hjem på ferie, både studenter og andre som normalt holder til andre steder i landet.

iHarstad har fått flere spørsmål fra våre lesere om vaksineringen i kommunen. Fungerende vaksinekoordinator Trude Samuelsen har svarene.

Ofte stilte spørsmål

Kan du ta vaksine i Harstad hvis du kommer hjem på ferie?

– Hvis du er student kan du bestille time. Studenter som skal ha dose 2 får tilbud om dette i kommunen de studerer i. Hvordan dette skal foregå vet vi ikke, men innen den tid tror vi at tilgangen på vaksine er bedre enn i dag.

På Helseboka må du bestille to vaksinedoser. Hva om du bare skal ha én vaksine?

– Hvis du ikke er i Harstad når du skal ha dose to, må du ringe pandemitelefonen og forklare situasjonen. Da avbestiller de den andre timen for deg. Det er ikke lagt opp til at du bare kan bestille én dose.

Hva om du ikke er folkeregistrert i Harstad, men er hjemme på ferie? Kan du bestille time da?

– Nei. Slik det ser ut nå, må vi først og fremst gi et tilbud til innbyggerne i kommunen. Sørpå ha de det motsatte problemet. Der sliter noen med å fylle opp listene. Vi avviser de som spør om dette. Situasjonen kan endre seg hvis vi plutselig får for mange doser.

Jeg har endret planer i sommer. Kan jeg få min time tidligere enn planlagt?

– Noen tar kontakt for å få tidligere time, men det er i utgangspunktet bare medisinske grunner som kan gjøre at du får framskyndet time. At du reiser bort er ikke nok.

Les også

Varsler tiltak etter at 19 personer ble smittet på Family Sports Club: – Fant feil i luftanlegget

Håper på flere vaksiner

Denne uken forteller FHI at de skal bistå med å omfordele vaksiner fra kommuner som sliter med å få brukt opp sine doser.

– Mye mer info enn det har vi ikke fått, sier vaksinekoordinatoren.

Usikkerhet rundt antallet doser som kommer til Harstad til tross, kommunen har nok folk nesten uansett.

– Vi har det vi trenger og flere kommer til oppklaring. Hvis vi får masse doser kommer det til å gå veldig bra, sier Trude Samuelsen.

Les også

Mann i 50-årene døde i Ruggevika: – Dødsårsaken er ikke avklart