En beruset/ ruset mann ble i natt innbrakt etter ordensforstyrrelse på et utested i Harstad sentrum. Mannen nektet å etterkomme pålegg fra politiet om å forlate utestedet. Han ble innsatt i drukkenskapsarrest. Sak opprettes, meldte Troms politidistrikt på Twitter klokken 04.48.

Biljakt endte i hundejakt

I går klokken 16 fikk politiet melding om en bil som var stjålet fra Sortland. Klokken 20.30 fikk de telefon fra publikum som hadde observert bilen på Fv 17 Saltstraumen. Bilen kjørte da sørover. En politipatrulje fra Meløy kjørte ut og forsøkte å stoppe bilen ved Skaugvoll. Bilen stanset ikke og fortsatte ferden sørover.

– På Ørnes snudde bilen og kjørte nordover igjen. Grunnet høye hastigheter mistet politipatruljen flere ganger kontakten med bilen.

Til slutt ble bilen funnet på Valnes. Bilfører var da forsvunnet.

– Da ble det sendt en hundeekvipasje fra Bodø. Hunden snuste seg frem til biltyven som ble pågrepet og er satt i arrest i Bodø. Etterforsking startet, melder politiet i Nordland på Twitter klokken 05.53.

Truet med å knuse politibil

I Tromsø ble en mann i 50-årene innbrakt og innsatt i drukkenskapsarrest. Mannen tok kontakt med en patrulje i sentrum og truet med å knuse vinduet på patruljebilen dersom de ikke kom ut av bilen. Han ble forsøkt bortvist fra sentrum men nektet å etterkomme pålegget. Sak opprettes, meldte Troms politidistrikt klokken 03.45.

En kvinne i 20-årene ble plukket opp i Tromsø sentrum og kjørt til legevakten. Hun var overstadig beruset og helt ute av stand til å ivareta seg selv, ifølge Troms politidistrikt på Twitter.

Uvanlig mye styr i Tromsø

Listen over hendelser i Tromsø er eksepsjonelt lang:

 • En mann i 30-årene blandet seg inn i politiets arbeid i Tromsø sentrum. Mannen nektet deretter å oppgi personalia til politiet. Sak ble opprettet.
 • To personer havnet i slagsmål utenfor et utested i Tromsø sentrum. Ingen personskader. Den ene parten var svært sint pga en ødelagt jakke. Begge parter har bebudet anmeldelse i ettertid, meldte Troms politidistrikt på Twitter klokken 03.18.
 • En mann i 30-årene ble stanset av Utrykningspolitiet etter en fartsovertredelse i en 60-sone på Ringvegen i Tromsø. Det ble gjort beslag av førerkort og mannen ble anmeldt.
 • En mann i 30-årene laget dårlig stemning utenfor et utested i Tromsø. Mannen ble bortvist fra sentrum.
 • Fem menn i 20-årene ble bortvist fra Tromsø sentrum resten av natten. De fem utgjorde et ordensproblem inne på en et gatekjøkken. De skal blant annet hatt "matkrig" inne på spisestedet. Dette meldte Troms politidistrikt på Twitter klokken 02.46.
 • En gjest ved et utested vil bli anmeldt av en dørvakt i ettertid etter utagerende atferd inne på et utested i Tromsø sentrum. Dørvaktene fikk kontroll på vedkommende som i etterkant ble transportert ut av sentrum.
 • En fest i en boligblokk på vestsiden av Tromsøya ble avsluttet etter støyklager fra naboer.
 • En fest nord på Tromsøya med ca 40 deltakere ble avsluttet etter støyklager.
 • En fest sør på Tromsøya avsluttet etter klager fra naboer som ikke fikk sove.
 • En ungdomsfest med ca femti deltagere på Gimle i Tromsø ble avsluttet etter klager fra naboer som ikke fikk sove. Dette meldte Troms politidistrikt på Twitter klokken 00.46.
 • Enda en ungdomsfest på Tromsøya med femti-seksti deltakere ble avsluttet etter støyklager fra naboer. Vertskapet fikk pålegg om å holde det stille resten av natten.