Torsdag 24. februar inviterer Kvæfjord Eiendom, boliggruppa Flesnes og ordfører Torbjørn Larsen med administrativ ledelse i Kvæfjord kommune til omvisning og informasjon om leilighetsprosjektet på Flesnes.

– Nå er tiden inne for å feire byggingen og vise fram dette storstilte prosjektet. Et nytt leilighetsbygg på Flesnes er unikt på landsbasis, og har allerede gitt positive effekter for bygda. 3 av 4 leiligheter er allerede solgt/utleid, det er ikke utenkelig at det vil bli reist nok et bygg og det foreligger også planer om revidering av reguleringsplan for boligfeltet på Flesnes. Torsdag deltar også representanter for Nordlaks og Husbanken, som begge vært sentrale i utvikling og finansiering av prosjektet. Fra Husbanken deltar Linda Dokmo og Marit Iversen.

Det melder Birger Holand, Bendiks Harald Arnesen og Kjell Arne Røvik i en pressemelding.

På spørsmål til Birger Holand hvorfor prosjektet er "unikt på landsbasis", svarer han:

– Det er unikt at på et tettsted med cirka 70 innbyggere, har vi fått et kommunalt eiendomsselskap, lokalt næringsliv og husbanken til å jobbe rett sammen for å realisere et leilighetsbygg til nærmere 11 millioner. Husbanken har fulgt dette prosjektet tett siden 2019. Gullesfjord er unik der du har godt etablerte arbeidsplasser men ingen tilgjengelige boliger, altså vi har stor andel pendling til bygda.. Selve leilighetsbygget er designet for å dekke de behov som er på Flesnes, og bygget skal visstnok hete Flesnes i katalogen til Saltdalshus. Vi har arbeidsplasser, skole og snart et flunkende nytt leilighetsbygg der det også er tomte-opsjon på ett bygg til.

Les også

Gårdsbutikken på Rå: Fra jordkjeller til kafé med sjarm