Gå til sidens hovedinnhold

DNT Ung fikk 200.000 kroner: – Å gå på tur har tatt helt av

– Vi har langsiktige planer for ungdomssatsningen, og er stolte over planene og de nye konseptene.

Banksjef for Sparebanken Nord-Norges avdeling i Harstad, Stig Sæther, ble glad for søknaden fra DNT Ung Harstad om midler til friluftslivs-aktiviteter for ungdom.

– Når søknadene fremmer flotte tiltak rettet mot ungdommen, er det ikke vanskelig å støtte opp om dem, uttalte Stig Sæther i et møte med Harstad Turlag 26. april.

Det skriver Gunn Elin Fedreheim i DNT (Den Norske Turistforening) i en pressemelding.

Les også

Sønnen til K.M. Myrland hedrer sin far: – Sorgen er tung, men jeg bærer den ikke alene

På møtet deltok DNT Ungs leder Kjersti Gürgens Gjærum, aktivitetsleder Asgeir Domaas Pedersen, daglig leder Jørn Arild Thorvaldsen og banksjef Stig Sæther. I søknaden til Samfunnsløftet lå det inne flere spennende planer for Harstad Turlags ungdomssatsing.

– Friluftskveldene vi er i gang med er et av tiltakene vi søkte midler til, sier Asgeir.

Han forteller videre at det ligger inne planer om både basecamp og et prosjekt om unge naturtalenter i søknaden.

– Vi har langsiktige planer for ungdomssatsningen, og er stolte over planene og de nye konseptene. Med midlene fra Samfunnsløftet har vi handlingsrom til å få det til, sier en entusiastisk daglig leder Jørn Arild Thorvaldsen i pressemeldingen.

Asgeir Domaas Pedersen føyer til at de planlegger både foredrag, filmkvelder og det å reparere turutstyr som del av friluftskveldene når de kan ta aktivitetene inn igjen.

Les også

Med 39,5 i feber ble Kåre friskmeldt fra korona. Noen dager senere havnet han på isolat

DNT Ung Harstad ble startet opp i 2017, og da som nå står Kjersti Gürgens Gjærum i spissen. Hun forteller at det er rundt 200 ungdommer som er medlemmer i turlaget, og at det alltid er rom for flere. De som utgjør styret i DNT Ung har deltatt på flere samlinger og møter i regi av DNT Ung nasjonalt, og Harstad har vunnet flere priser for arbeidet så langt.

– Vi har varierte aktiviteter, og disse har vi gjerne i samarbeid med andre som klatreklubben og kajakklubben, sier Kjersti.

– Vi ser jo at det å være på tur har tatt helt av, også blant ungdom,. Det er viktig å treffe unge som ikke er i idrettsmiljøet og. Rent overordnet ser vi jo at det alltid er behov for tilbud til ungdommene, sier banksjef Stig Sæther.