Heldigvis, nå åpnes det opp for at folk igjen kan gå ut og møtes, på restauranter, barer , arrangementer og fritidsaktiviteter av forskjellig slag. Det er gledelig!

Det å møtes og ha det sosialt er en viktig del av livet, spesielt når ensomheten trenger seg på og man føler seg isolert og alene i denne verden utenfor.Koronaen har vært vanskelig for mange, ikke minst for barn og ungdom. Men også for min aldersgruppe, hvor mange er enslige, har de siste to årene satt sine spor. Men, nå skulle vi kunne gå ut og møte omverden, « men kor hen sku du gå» ? synger Halvdan Sivertsen.

Naturlig nok, de eldre vil selvsagt søke opp møteplasser tilrettelagt for sin målgruppe. Derfor, takk og pris for at Sama Kafe og Aktivitetssenter finns! Men, det er slett ikke en lokasjon som er lett tilgjengelig for alle uten bil. Derfor har jeg gjentatt ganger (til det kjedsommelige) tatt til ordet for et seniorsenter i sentrum, nært buss og byens infrastruktur forøvrig (torvet/gågater, kafeer, butikker, havnepromenade etc).

Det blir med ønskedrømmen, men et seniorsenter med aktiviteter ville vært like viktig som uteliv, opplevelser og friluftsliv er for den yngre befolkning og som de nå kan glede seg for å kunne oppsøke.Isolasjon er det som må unngås, og Halvdan synger det: "Du har TV og tankan, dæ sjøl og et rom….. og så håpa du heller at no’n banka på …."

Vi er over 4000 over 67 år, og vi vil Leve hele livet, slik det heter seg i Statens Kvalitetsreform for eldre.