De siste årene har det vært ei fantastisk positiv utvikling i hjembyen min, Harstad. Hver gang jeg kommer hjem for å besøke familien, har det skjedd noe nytt i byen.

Utviklinga i indre havn er rett og slett spektakulær. Hele promenaden fra ekspedisjonsbygget og bort til Harstadhamn er revitalisert.

Når godværet slår til i harstadbyen, er det et yrende liv i sentrum, med hilsegate, kafeer med uteservering, nye lekeplasser for barn, og en molo gir deg byen fra sin aller beste side.

Nå har det i tillegg kommet en skøytebane i Generalhagen som gir deg en skikkelig storbyfølelse. Det er nok mange i Harstad som skal ha æren for den flotte utviklinga vi er vitne til, men mange i hjembyen min kan ikke annet enn å klage.

Jeg følger utviklinga i Harstad gjennom byens aviser, men dessverre også på diverse Facebook-grupper. På sistnevnte legges det ofte ut flotte bilder fra Harstad, men kommentarfeltene får meg til å gremmes.

Når man leser hva folk klarer å lire av seg i kommentarfeltene, skulle man nesten tro at utbyggerne i Harstad med viten og vilje går inn for å ødelegge byen. Men det er så langt fra sannheten som man kan komme.

Byen er ikke ødelagt, den er heller ikke innebygd eller stygg, og den er fortsatt til å kjenne igjen. Jeg klarer ikke med min beste vilje å se hvorfor folk ønsker å snakke ned Harstad på denne måten.

Alt var ikke bedre før. Da jeg var i min ungdom besto flere deler av sentrum av rønner. Havnegata så ikke ut, og verftsområdet ved Kaarbø var dyster. Harstadhamn turte vi knapt dra til på kveldstid.

Nå er alt forandret, takket være utbyggere som har turt å satse på Harstad. Per Strand, Sverre Utvåg, Ola Karlsen, og alle de andre som har bidratt til at byen har utviklet seg, er vår tids Leif Bothner, Bertheus J. Nilsen og Rikard Kaarbø. De har trua på byen, og vil noe.

Hvorfor ønsker både Kaarbø utvikling, Nordic gruppen, og Petter Stordalen å satse på Harstad? For byen har ei fantastisk framtid foran seg, og heldigvis bygger de for de kommende generasjonene, og ikke de som ønsker seg tilbake til 80- og 90-tallet, da alt var som før.

Du som sitter med telefonen i hånda og klager på alt som bygges i Harstad, hva har du egentlig gjort for byen din i det siste? Jeg tviler på at du har investert så mye som ei krone i dens framtid.