Gå til sidens hovedinnhold

Eldre kvinne vinglet da hun måtte ta av og på briller: Rett bak lå politiet og filmet

Den tiltalte skal ikke ha vært klar over at det var politiet som kjørte bak henne. Men de filmet deler av kjøreturen.

En Harstadkvinne i 70-årene er i Trondenes tingrett dømt for å ha forbrutt seg mot vegtrafikkloven. Ifølge tiltalen skal hun ha holdt for kort avstand til kjøretøyet foran seg slik at det kunne oppstå fare for påkjøring dersom kjøretøyet foran sakket ned farten eller stanset. Dette skal ha skjedd i en 70-sone.

Politiet kjørte bak den tiltalte da de hadde fått melding om vinglete kjøring, variert hastighet og at bilen var over i motgående kjørefelt. Kvinnen var derimot ikke klar over at det var politiet som kjørte bak henne.

Måtte bytte briller

Kvinnen har forklart i retten at hun kjørte vinglete fordi hun måtte ta av og på dårlige briller under kjøringen. Hun er enig i at hun kanskje burde hatt større avstand til bilen foran, men at hun ikke ville ha problemer med å stanse. Hun hevder også i retten at en bil ville kommet mellom hennes bil og bilen foran ved en forbikjøring.

En av politibetjentene har forklart at det ikke ville vært plass til en bil mellom tiltalte og bilen foran. Politiet filmet deler av kjøreturen og besluttet at de måtte stanse tiltalte før det oppsto en kollisjon. Politiet utferdiget et forelegg til tiltalte, men det ble ikke vedtatt.

På grunn av politibetjentens forklaring, videoen og bildene finner retten det utover enhver rimelig tvil at tiltalte gjorde slik det ble beskrevet i tiltalen.

Les også

Danske Bank-avtalen var 1,5 millioner bedre over tre år: – Hva tenker ordføreren?

Mister førerkortet

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om at tiltalte taper førerretten i tre måneder. Siden det ikke oppsto trafikkuhell eller andre skader under kjøringen mener tiltaltes forsvarer at det ikke er grunnlag for ileggelse av tapt førerrett.

Retten finner at den kjøring tiltalte har utvist innebærer en fare for både tiltalte selv og andre bilister. Retten fradømmer tiltalte retten til å kjøre bil i tre måneder.

Hun må også betale en bot på 8 200 kroner, og i fengsel i 17 dager hvis boten ikke betales. Kvinnen må også betale saksomkostninger til det offentlige med 1500 kroner.

Les også

Derfor sa Einar nei til skole på Mustaparta: – En spesiell måte å gjøre det på

Les også

Slik så mannen ut etter drapsforsøket

Les også

Espen og familien aksepterer ikke å betale 6.000 kroner i måneden: – Vi utarmes