Gå til sidens hovedinnhold

En person tilknyttet Byggeklossen barnehage har testet positivt for korona

Barnehagen er fortsatt på gult nivå.

En person tilknyttet Byggeklossen barnehage har testet positivt for korona. Foreløpig er 11 barn og 3 voksne definert som nærkontakter. Barnehagen er fortsatt på gult nivå, melder Øivind Arvola, kommunikasjonssjef i Harstad kommune.

– Testen ble avlagt onsdag, og svaret kom torsdag kveld. Smittesporingsarbeidet har startet. Vi har ikke funnet noe klar smittevei så langt, men vi er enda tidlig i smittesporingsfasen.

Byggeklossen barnehage er en basebarnehage med plass til 120 barn, fordelt på ti avdelinger. Barnehagen har hatt god kontroll på gruppene, og så langt er en avdeling og en samarbeidende kohort berørt. Foreløpig er 11 barn og 3 voksne definert som nærkontakter. Dette tallet kan øke i løpet av kvelden. De som anses som nærkontakter vil bli kontaktet av smittesporingsteamet.

Fortsatt på gult nivå

– Barnehagen fortsetter driften på gult nivå, og de som ikke er kontaktet av smittesporingsteamet, kan møte som normalt. Barnehagen ser nå på om det er mulig å holde alle avdelingene åpne, med tanke på nok personell. Berørte barn og foresatte vil få beskjed hvis noe må holde stengt.

– Husk at alle som har luftveissymptomer – også de som er helt små - skal testet seg.

Dette er det andre smittetilfellet vi kjenner til i april i Harstad. Forrige positive test kom 22. april.