Det er et stempel som undertegnede må trykke til sitt bryst. Det er fantastisk å være på festspill i 2022, Ragnheiðurs første ordentlige gjennomføring. Koronaen tok de to forrige, og hennes første i 2019 var for en overlapping av Maria Utsis periode.

Det er en høy andel musikk i år. Jeg vil påstå at Harstad denne uka er hovedstaden i Norge for party, for kule konserter på klubb, for unge voksne. Jeg nevner Motorpsycho, Cell7, Sex Judas, Honningbarna, Metteson og fem(!) timer dansefest med Nordic Frequency av Charlotte Bendiks. Wow, Ragnheiður! Takk!

Festivalstemningen er høy. Jeg vil si, allerede etter én dag, at den tidligere pønkeren Ragnheiður har klart å hente tilbake det direktør Birger Carlsen (2003–2011) klarte: Å skape en gedigen fest. Folk som danser, jubelrop, gangstarap. Langt ut i de små nattetimer er det bare å nyte. Dette skal vi leve på helt til neste år. Gjennom hele vinteren skal vi huske Festspillene 2022.

Så er det bare å håpe at harstadværingene ser at årets festspill er need to have. Etter lørdagens konserter er i alle fall jeg overbevist om at 2022 blir et av de beste spill for oss musikkelskere på mange år.

Flere av våre fremste liveartister er oppskriften på festivalstemning som inkluderer alle.

– Dette er et musikkprogram jeg tror både snakker til vårt trofaste festspillpublikum, og samtidig kan vi kanskje overbevise nytt publikum blant harstadværinger i alle aldre til å bli med på festen, sier Skúladóttir før Festspillene.

Ja, hun har truffet oss. Ingen steder i Norge er kulere enn i Harstad denne uka. Nå snører jeg straks på meg skoene, klar for Ruperts Kitchen Orchestra fra Tyskland.

«Når det fabelaktige funkpopdiscojazz-orkesteret fra Berlin kommer til Harstad har de med seg store mengder spilleglede, smittende entusiasme og et utvalg populære sanger som er særdeles dansbare,» skriver Festspillene i programmet.

Juhuuu. Jeg digger det allerede tre timer før konserten starter. Bli med, du også!

SE VI DANSER: Sex Judas på Sentralen lørdag. Harstadværinger som danser klokka 22:)

BANG! Are you ready for som gangstarap, spurte islandske Cell7. Svaret var et øredøvende ja – så tok det helt av!