Harstad Arbeiderparti arrangerte i helgen årsmøte for lokallaget. Der ble Eskil Remme Kleven innvalgt som ny leder for partiet.

Eskil er opprinnelig fra Saltdal i Nordland og har bodd i Harstad siden 2001. Til daglig jobber han som avdelingsleder for PPT-tjenesten i kommunen.

Han ble valgt inn som kommunestyrerepresentant etter valget i 2019. Nå er han altså klar til å ta over ledervervet etter avtroppende leder Else Marie Stenhaug.

Les også

Maria Serafia (38) er tilbake, men uten politiske ambisjoner: – Savnet etter barna var det vanskeligste

Hjertesak

Remme Kleven ble tidligere i år forespurt av valgkomiteen om å ta over som leder. Nå går han inn i den nye rollen med ærefrykt.

– Først og fremst er det veldig hyggelig å ha blitt nominert. Nå som jeg er innvalgt er det jo både spennende og skummelt på samme tid. Mest spennende, da.

Han gleder seg til å ta over det han kaller en stødig organisasjon.

– Vi i arbeiderpartiet i Harstad har et godt og fjellstøtt program. Det er iverksatt en fin plan for fireårsperioden vi er inni nå, og vi er allerede er godt på vei. Jeg ser frem til å utvikle politikken videre sammen med en solid gjeng.

Eskil innrømmer at det spesielt er en sak som opptar han.

– Hjertet mitt ligger nok nærmest barn, unge og oppvekstsvilkår. Det er der jeg på en måte har hatt størst fokus til nå. Ettersom jeg får mer oversikt over rollen min finner jeg sikkert flere viktige felt å fokusere på.

Om forgjengeren sin har han bare lovord.

– Det å overta noe etter Else Marie føles veldig trygt og godt. Hun har lagt ned en stor og fin innsats de årene hun har ledet partiet. Jeg er veldig glad hun skal fortsette å være en del av gruppa ,og av posisjonen, i Harstad.

Ønsker mer tid hjemme

Else Marie Stenhaug takket av som leder under møtet. Hun har sittet med vervet i fire år, siden februar 2017.

– Ja, nå har jeg har jeg gitt meg. Det er litt rart, men det er nok nødvendig, sier Stenhaug

Hun forteller at det er flere grunner som har ført til at hun nå velger å gå av

– ­Nå har jeg sittet både som gruppeleder og partileder og har samtidig mange forskjellige verv. I tillegg har jeg et hjem å skytte pluss at jeg er fostermor. Det er nok totalsummen som gjør at jeg kjenner at dette var rett tid. Man må passe seg litt. Det kan fort bli for mye. I tillegg har jeg sittet med en slags dobbel hatt som både gruppeleder og partileder. Da er det greit å rydde litt i rekkene.

Stenhaug mener partiet har funnet en god erstatte i Remme Kleven.

– Det er veldig betryggende å levere stafettpinnen til Eskil. Han overtar et robust og vitalt parti. Eskil er en god både politisk og organisatorisk. Begge disse er viktige egenskaper. Det er jo tross alt en organisasjon som skal ledes.

Hun ønsker også å gi skryt til valgkomiteen som hun mener har satt sammen et godt styre. Hun trekker spesielt frem den nye nestlederen Hege Anita Karlsen Bakken og nytt styremedlem Kari Kristensen.

– Dette er to sterke skikkelser. Kari er ei veldig stødig dame som har vært i politikken i Sandefjord noen år. Hun kommer med nye tanker inn i styret i Harstad. Det nye styret er en min miks av litt nytt og litt erfarent. Det er veldig oppløftende og fint, sier hun.

Stenhaug forteller det er spesielt ett godt minne fra tiden som leder hun husker godt.

– Det er nok fra kommunevalget i 2019. Vi hadde en ganske trasig måling i mai samme året. Når vi da endte med et valgresultat på 29,9 % føltes det som en stor seier. Det å kunne gi Kari-Anne Opsal den gode klemmen da det var klart at hun ble ordfører var absolutt et høydepunkt.