Bornø har lang erfaring fra ulike lederstillinger og har i tillegg mange år bak seg i IT-bransjen. For mange er han også kjent som en av gründerne av selskapet som han nå vender tilbake til, skriver Serit i en pressemelding.

– Jeg ser fram til å jobbe sammen med og lede kompetente mennesker i en organisasjon som har store vekstambisjoner. Gjennom mange år har Serit Hålogaland vist at de har evnen til å utvikle seg og være markedsledende i sin bransje. Som daglig leder vil jeg få anledning til å videreutvikle både organisasjonen og menneskene. Stillingen gir også mulighet til å legge til rette for nye kompetansearbeidsplasser og utvikle næringslivet i vår region gjennom fremtidsrettede IT-løsninger til bedriftsmarkedet. For å lykkes må vi blant annet sørge for at Serit Hålogaland fortsetter å være en attraktiv arbeidsgiver, sier Espen Bornø i pressemeldingen.

Han tiltrer som daglig leder 1. april. Han kommer fra stillingen som kontorsjef ved Sør-Troms Museum. Bornø har en solid bakgrunn med en master i ledelse samt høyere økonomiutdanning og en omfattende cv hva videreutdanning, kurs og annen kompetansebygging angår. Han kjenner IT-bransjen godt og har lang og relevant erfaring fra lederstillinger i ulike bransjer. I tillegg besitter han verdifull kunnskap og erfaring fra tillitsverv og nettverk, skriver Serit.

I august ble det klart daværende daglig leder Eirik Berg har valgt å se mot nye utfordringer, og at selskapet ville gå i gang med en rekrutteringsprosess for å finne en ny daglig leder.

Styret er veldig fornøyd med at Espen Bornø har takket ja til stillingen som daglig leder.

– Serit Hålogaland får i ham en meget kompetent leder med et sterkt engasjement og mye kunnskap om de viktigste driverne for selskapets videre vekst og utvikling. Med Espen på laget forsterker vi ytterligere vår posisjon som den ledende IT-aktøren i vårt marked uttaler Asle Pedersen, styreleder for Serit Hålogaland.

Serit Hålogaland leverer IT-løsninger til offentlig og privat sektor i Hålogaland-regionen. Etter etableringen i 2001, har selskapet vokst til nærmere 30 ansatte fordelt på kontorer i Harstad og på Sortland. Selskapets omsetning nådde en foreløpig topp med nærmere 60 millioner kroner i 2020. Sammen med Trollfjord Bredbånd eier og driver Serit Trollfjord IKT Senter.

Les også

Hans fant en hanske med avrevne fingre – og en skinnende ring på Grytøya. Nå blir det amerikansk TV