Leserinnlegg: Styret i FK Landsås må (snarest) finne den grønne knappen

FK Landsås en klubb med lange tradisjoner. Klubben er heller ikke ukjent med spill i 3.-divisjon. Der har de vært tidligere over flere sesonger. Nå leder Landsås fotballens 4.-divisjon i vår region. Foran Medkila og SOIF. Skulle FK Landsås ende øverst på tabellen, må klubben tørre ta debatten om et eventuelt opprykk.

Debatten eller snarere meningsytringene rundt klubbens mulige opprykk har startet. Meningene er mange, og det er enda flere spørsmål. Noen av spørsmålene er: Vil klubben dette? Hva koster dette? Har klubben råd til dette? Vil klubben tilføres noe sportslig?

Fotballen i natur handler om resultat. Da snakker jeg ikke om barneidretten, men om fotballen i «voksen» alder. Oppgaven er å score flere mål enn motstanderen, og slippe inn færre. Gjør du det mange nok ganger, ja da er du i situasjonen som FK Landsås 4.-divisjonslag er i dag.

DIREKTE: SE LANDSÅS MOT LOFOTEN LØRDAG KLOKKA 14.00

Jeg kjenner klubben relativt godt. Sist Landsås spilte i 3.-divisjon var jeg styreleder i klubben. I 4 år satt seg som styreleder i denne flotte klubben. Men den gang var det for stor avstand mellom klubbens 3.-divisjonssatsing og barne- og ungdomsavdelingen. Dette var noe vi jobbet masse med i styret, men vi lyktes aldri helt. Det ble liksom en egen institusjon og pengesluker i klubben. Det var ingen overføringsverdi mellom A-lagets suksess og de yngre i klubben. Til det var alvoret for stort og det var mye prestisje. Alt endte med at vi trakk laget og rykket ned.

Dette var ingen enkel avgjørelse, og det er enda folk i klubben som ikke hilser på meg. Det lever jeg godt med, for jeg vet at avgjørelsen var riktig. Den var riktig sportslig, og den var riktig økonomisk. Landsås måtte ta samling i 5.-divisjon og skape ny energi. Denne reisen har vært viktig for klubben, og resultatet ser vi i dag. Fotballglede, mange unge spillere får prøve seg og en identitet som man er stolt av. Jeg tar enda på meg landsåsdrakten under boblejakken på kamp. Nært hjertet og med stolthet.

DIREKTE: SE BALLSTAD MOT MEDKILA LØRDAG KLOKKA 16

Så hvorfor skal klubben ta steget? Hvorfor skal dette ende annerledes enn sist? Svaret på dette er vanskelig og enkelt. Økonomisk blir dette en utfordring, men den er løsbar. Så lenge det er motivasjon og vilje der. En annen utfordring er å skape overføringsverdi til barne- og ungdomsavdelingen. Og tiden er riktig for dette. Klubben har bygd seg opp igjen, med en stor del egne krefter og mange harstadgutter. Unge lovende spillere får spilletid og de lykkes.

Landsås er og skal være en breddeklubb. Dette står fast i DNA-et og ryggrad, men nå har klubben en mulighet til å åpne tidenes kinderegg. Tiden er riktig, og klubben er klar etter min mening.

Kjære Landsås-styret, ta steget. Samle dere i styrerommet og kjør på. Det blir ikke enkelt og vil sikkert by på mange utfordringer. Men tenk på oppsiden også. Sportslig utvikling, forbildene og utviklingen til de yngre og sikkert dyrisk morsomt underveis. Gjør det på Landsås-måten: med smil, med glede og med engasjement.

Les også

HIL – en saga blott? Her er fem råd