Gå til sidens hovedinnhold

Et Rødt Stortingsvalg 2021

– Rekordmålingene for Rødt har skapt engstelse hos de andre partiene, særlig på borgerlig side. Det er fordi de veit at Rødt ikke tar taktiske hensyn for å oppnå makt, skriver Rødt-politiker Frode Bygdnes.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har minst tre statsministerkandidater; Erna, Jonas og Trygve. Og media ønsker å la det bli en personkamp dem imellom. Men uansett hvem av dem som blir statsminister, så vil ikke politikken som fører til økte forskjeller, uten videre bli endret. De alle tre er overklassens talspersoner og utgjør ikke noen kursendring i politikken.

Trygve Slagsvold Vedum har allerede i valgkampen orientert seg over til de borgerlige. At Jonas Gahr Støre tilhører overklassen er en ting, men også i hans tid har AP lagt opp til at de offentlige verdiene skal kunne privatiseres og tjene aksjespekulantene. Bare se på vegvesenet, skolevesenet og helsevesenet.

Så uansett om det blir Slagsvold Vedum eller Gahr Støre som avløser Solberg, så må vi ha ei sterk venstreside for å få dem til å endre politikken og ta folks sitt standpunkt. Dette gjøres best med et sterkt Rødt.

Rekordmålingene for Rødt har skapt engstelse hos de andre partiene, særlig på borgerlig side. Det er fordi de veit at Rødt ikke tar taktiske hensyn for å oppnå makt. Det skal være umulig å temme Rødt med å tilby posisjoner. Derfor er det en god ting å bli angrepet av FrP og tenketanken Cevita. Folk trenger ubestikkelige politikere på Stortinget.

Rødt vil stoppe kapitalkreftenes fordeler som har gjort de rike veldig mye rikere de siste årene. For å snu den utviklinga kreves det mer enn bare å skifte statsminister. Vi må mobilisere folk nedenfra og da må folk ha mer enn en enslig røst på Stortinget. Nå har Rødt muligheten til å komme over sperregrensa på 4 %, og da vil ingen valgseddel til Rødt være bortkastet. Ved dette Stortingsvalget vil hver stemme til Rødt gi utslag.

I kjølvannet av Rødt sin fremgang ser vi skremselspropagandaen kommer. Men folk ser og at Rødt er et mer normalt parti i vårt demokrati enn hva f.eks. FrP er. Å bli angrepet av milliardærenes tenketanker og parti, er en god attest. Rødt er et viktig parti i dagens demokrati som både AP og SP må ta hensyn til. Vær med på å gjøre vår kommende regjering avhengig av Rødt. Det er den beste garantien for å snu utviklinga med ulikhetene i samfunnet. Rødt sloss mot forskjells-Norge fordi fellesskap fungerer bedre enn markedskreftene. Rødt utgjør en forskjell i årets Stortingsvalg.